HomeLeven met MSMS en stress

MS en stress

Stress kan een slechte invloed op MS hebben. Als je een langere periode stress hebt, maakt je lichaam te veel hormonen aan en raakt het uitgeput. Doordat lichaam en geest oververmoeid zijn, heb je een lagere weerstand en ben je vatbaarder voor ziektes. Bovendien kan het hebben van stress een trigger zijn voor MS.

Chronische stress aanpakken met de EFT-workshop

Probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen. Heb je toch last van chronische stress, dan kan de workshop EFT (emotional freedom techniques) je helpen. EFT is verwant aan acupunctuur, maar dan zonder naalden. Tijdens de workshop leren deelnemers stress en andere klachten zelf aan te pakken. Met de vingers wordt zachtjes geklopt op een aantal specifieke punten op de energie-meridianen die door het lichaam lopen. De punten bevinden zich in het gezicht, het bovenlichaam en de handen.

De workshop wordt gegeven door Gabrielle Rutten, arts en coach. Door de coronamaatregelen zijn er nog geen workshops ingepland. Zodra dit weer mogelijk is, gaan we hiermee aan de slag. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail.

Animatie ‘MS en weerstand’