HomeAmbassadeurs

Ambassadeurs

We zijn trots op onze ambassadeurs. Ieder hebben zij hun eigen verhaal en motivatie om de strijd tegen MS te steunen. Eén ding hebben zij gemeen: ze zetten zich belangeloos in voor een MS-vrije wereld.

Wie het tv-programma First Dates kijkt, is vast bekend met de barman: Victor Abeln. Hij werd begin 2019 wakker gebeld door zijn vriendin. Ze was in tranen, doodop en haar benen wilden niet. Ook haar hoofd werkte niet mee. Na onderzoeken kwam de diagnose: Victor zijn vriendin heeft MS.

Het verhaal van Victor

Singer-songwriter Ed Struijlaart verloor in 2015 zijn neef Michel aan de gevolgen van MS. Na een aantal heftige aanvallen kon Michel vrijwel niets meer en koos hij voor euthanasie. Ed: ‘Het hoeft niet altijd zo te eindigen, want MS heeft vele gezichten. Als ambassadeur wil ik me inzetten voor de mensen met MS. Wie weet als we allemaal iets doen, waar het ons brengt.’

Naar Ed’s verhaal

Oud-voetballer René Eijer bereidde zich in de zomer van 1993 voor op een nieuw seizoen bij Vitesse. Er was zelfs een reele kans dat hij bij het Nederlands elftal mocht aansluiten. Totdat hij vage klachten kreeg. René bleek MS te hebben.

Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) kreeg jaren geleden te maken met MS, toen zijn beste vriend gediagnosticeerd werd. Als ambassadeur strijdt hij graag met ons mee voor een wereld zonder MS. ‘Ik kan niet zorgen dat iemand beter wordt en ik kan ook geen nieuw medicijn maken. Wat ik wel kan is mijn (ons) verhaal en ervaringen delen zodat de ziekte meer aandacht krijgt.’