Voor zorgprofessionals2023-08-04T16:03:06+02:00

Voor zorgprofessionals

Op deze pagina vind je informatie voor zorgprofessionals op het gebied van MS. Informatie die handig is voor jou om te weten, en informatie die relevant kan zijn voor de mensen met MS in jouw praktijk.  

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Informatie voor jou

Wist je dat we verschillende programma’s en activiteiten specifiek voor jou als zorgprofessional aanbieden? Kijk welke voor jou interessant zijn.

Trainers gezocht voor het programma Can Do More

Word jij gecertificeerde trainer bij Can Do More? In dit programma leren mensen met MS, en een naaste, beter omgaan met MS.  Het programma is gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen programma PPEP4ALL. Alle MS-zorgprofessionals zijn welkom. 

Nationaal MS Fonds financiert een opleiding voor een arts-onderzoek in ErasMS.

Opleidingsprogramma arts-onderzoeker neurologie

Het opleidingsprogramma in MS centrum ErasMS geeft jonge neurologen de kans hun kennis over MS te vergroten. Zij krijgen veel mensen met MS te zien en kunnen zich grondig te verdiepen in de ziekte MS. Het Nationaal MS Fonds financiert het programma.

Nationaal MS Fonds financiert de opleiding voor MS-verpleegkundigen

Opleiding tot MS-verpleegkundige

Deze vakgerichte en gespecialiseerde opleiding tot MS-zorgprofessional is ontwikkeld vanuit de praktijk rondom de zorg en behandelmogelijkheden van een MS-patiënt. Het heeft als doel het vergroten van vakkennis die toegespitst is op Multiple Sclerose. 

Info op maat voor jou

Onze collega Hester komt graag naar je toe, digitaal of live, om je te vertellen over de activiteiten die voor jou en de mensen in jouw praktijk relevant zijn. Jij kunt je vragen stellen, zij kan precies vertellen wat jij moet weten. 

Informatiewaaier-Nationaal-MS-Fonds

Informatiepakket aanvragen

Het Nationaal MS Fonds organiseert veel activiteiten, van MS Motion tot MS-Kinderkampen. Wil je informatie over de verschillende activiteiten van het Nationaal MS Fonds altijd voor het grijpen hebben? 

Op de hoogte blijven

Blijf op de hoogte van nieuwe onderzoeken, activiteiten en evenementen op het gebied van MS via onze nieuwsbrief. Speciaal voor zorgprofessionals zoals jij verzamelen we 4x per jaar informatie die voor jou relevant is. 

Iets voor jouw praktijk en/of patiënten?

We organiseren diverse activiteiten voor mensen met MS. Mogelijk hebben de mensen met MS die jij ziet hier ook iets aan. Aarzel niet om ze hierop te attenderen!

Can Do More

Can Do More

Sterker worden in omgaan met gevolgen van MS als vermoeidheid, stress en verlies. Voor mensen met MS en partners/mantelzorgers, in 8 wekelijkse sessies, dmv een wetenschappelijk bewezen methode.

Meer informatie >

Leefstijlprogramma Leef! met MS

Leef! met MS

Online aan de slag met voeding, slaap, ontspanning en beweging om MS-klachten te verminderen en beter in je vel te zitten. 3 maanden intensieve begeleiding, gevolgd door 21 maanden inspiratie.

Meer informatie >

MS-Kinderkampen

MS-Kinderkampen

Een weekend onbezorgd plezier, ervaringen delen en vrienden voor het leven maken voor kinderen met een vader of moeder met MS. In vier leeftijdsgroepen van 6 t/m 25 jaar.

Meer informatie >

MS-Watersportweekend

MS-Watersportweekenden

Grenzen verkennen en verleggen op het water voor mensen met MS in aangepaste boten en accommodatie en met deskundige begeleiding.

Meer informatie >

Erik Scherder - Nationale MS Dag 2023

Nationale MS Dag

Zondag 29 oktober 2023 organiseren we voor de 25e keer de Nationale MS Dag! Met special guest Erik Scherder belooft het een bijzondere dag te worden. 

Als je ons informatiepakket aanvraagt, ontvang je ook flyers voor de aankondiging van de Nationale MS dag. Leuk voor de wachtruimte!
Ook hebben we een digitale aankondiging van de MS dag beschikbaar. Deze kun je gebruiken voor jullie beeldschermen. Interesse?
Ja, ik ontvang graag de digitale aankonding >

MS Motion

MS Motion is hét wandel- en hardloopevenement van het Nationaal MS Fonds. Samen zetten we ons in om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Doe mee met een team collega’s van jouw ziekenhuis en maak er een sportief uitje van.

Dit jaar bestaat MS Motion 10 jaar en op 10 september staat de volgende editie op het programma. Geloof ons, deze jubileumeditie van dit hardloop- en wandelevenement wil je absoluut meemaken! 

Samen Beslissen_Social_Vrouw_neuroloog_algemeen

Samen Beslissen bij MS

Op de website Samen Beslissen bij MS vind je diverse video’s waarin mensen met MS en zorgprofessionals hun ervaringen, kennis en tips delen rondom thema’s die een rol spelen in de keuze voor een passende behandeling.

Collega’s aan het woord

Regelmatig vertellen zorgprofessionals voor het Nationaal MS Fonds over hun werk. Lees hier hun verhalen.

Lijkt het jou ook leuk om wat te vertellen over jouw ervaringen? Mail naar [email protected]

Ga naar de bovenkant