Voor zorgprofessionals2024-05-07T14:53:20+02:00

Voor zorgprofessionals

Krijg jij mensen met MS op je spreekuur? Of ben je op een andere manier betrokken bij de zorg voor mensen met MS? Hier vind je informatie over activiteiten van het Nationaal MS Fonds, speciaal voor zorgprofessionals.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Informatie voor jou

Wist je dat we verschillende programma’s en activiteiten specifiek voor jou als zorgprofessional aanbieden? Kijk welke voor jou interessant zijn.

Trainers gezocht voor het programma Can Do More

Word jij gecertificeerd Can Do More-trainer? Can Do More maakt mensen met MS en/of hun partner sterker in het omgaan met MS.  Het programma is gebaseerd op PPEP4ALL. Alle MS-zorgprofessionals zijn welkom. Iets voor jou? Mail naar [email protected]

Nationaal MS Fonds financiert een opleiding voor een arts-onderzoek in ErasMS.

Opleidingsprogramma arts-onderzoeker neurologie

Het opleidingsprogramma in MS centrum ErasMS geeft jonge neurologen de kans hun kennis over MS te vergroten. Zij krijgen veel mensen met MS te zien en kunnen zich grondig te verdiepen in de ziekte MS. Het Nationaal MS Fonds financiert het programma.

Nationaal MS Fonds financiert de opleiding voor MS-verpleegkundigen

Opleiding tot MS-verpleegkundige

Deze vakgerichte en gespecialiseerde opleiding tot MS-zorgprofessional is ontwikkeld vanuit de praktijk rondom de zorg en behandelmogelijkheden van een MS-patiënt. Het heeft als doel het vergroten van vakkennis die toegespitst is op Multiple Sclerose. 

Informatie Nationaal MS Fonds

Informatie op maat

We komen graag naar je toe om te vertellen over de activiteiten en programma’s van het Nationaal MS Fonds die voor jou en de mensen in jouw praktijk relevant zijn. Digitaal of live, er is veel mogelijk. Op maat, to the point en persoonlijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Informatiewaaier-Nationaal-MS-Fonds

Informatiepakket ontvangen

Wil je onze flyers digitaal hebben, zodat je ze makkelijk naar mensen kan mailen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Wil je materiaal voor in de wacht- of de spreekkamer? Vraag dan het informatiepakket aan.

Op de hoogte blijven

Blijf op de hoogte van nieuwe onderzoeken, activiteiten en evenementen op het gebied van MS via onze nieuwsbrief. Speciaal voor zorgprofessionals zoals jij verzamelen we 4x per jaar informatie die voor jou relevant is. 

Iets voor jouw praktijk en/of patiënten?

We organiseren diverse activiteiten voor mensen met MS. Mogelijk hebben de mensen met MS die jij ziet hier ook iets aan. Aarzel niet om ze hierop te attenderen!

Can Do More

Can Do More

Sterker worden in omgaan met gevolgen van MS als vermoeidheid, stress en verlies. Voor mensen met MS en partners/mantelzorgers, in 8 wekelijkse sessies, dmv een wetenschappelijk bewezen methode.

Meer informatie >

Leefstijlprogramma Leef! met MS

Leef! met MS

Online aan de slag met voeding, slaap, ontspanning en beweging om MS-klachten te verminderen en beter in je vel te zitten. 3 maanden intensieve begeleiding, gevolgd door 21 maanden inspiratie.

Meer informatie >

MS-Kinderkampen

MS-Kinderkampen

Een weekend onbezorgd plezier, ervaringen delen en vrienden voor het leven maken voor kinderen met een vader of moeder met MS. In vier leeftijdsgroepen van 6 t/m 25 jaar.

Meer informatie >

MS-Watersportweekend

MS-Watersportweekenden

Grenzen verkennen en verleggen op het water voor mensen met MS in aangepaste boten en accommodatie en met deskundige begeleiding.

Meer informatie >

MS Motion

MS Motion is hét wandel- en hardloopevenement van het Nationaal MS Fonds. Samen zetten we ons in om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Doe mee met een team collega’s van jouw ziekenhuis en maak er een sportief uitje van.

Op zondag 15 september 2024 vindt de volgende editie plaats op Park Vliegbasis Soesterberg. Schrijf je in voor de 5 of 10 km en laat je verwonderen door het uitzicht over de bijzondere natuur.

Meer informatie >

Samen Beslissen_Social_Vrouw_neuroloog_algemeen

Samen Beslissen bij MS

Op de website Samen Beslissen bij MS vind je diverse video’s waarin mensen met MS en zorgprofessionals hun ervaringen, kennis en tips delen rondom thema’s die een rol spelen in de keuze voor een passende behandeling.

Collega’s aan het woord

Regelmatig vertellen zorgprofessionals voor het Nationaal MS Fonds over hun werk. Lees hier hun verhalen.

Lijkt het jou ook leuk om wat te vertellen over jouw ervaringen? Mail naar [email protected]

Ga naar de bovenkant