Nalaten aan het Nationaal MS Fonds

Ook als u er niet meer bent, kunt u nog veel betekenen voor mensen met MS. Bijvoorbeeld door het Nationaal MS Fonds op te nemen in uw testament. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat onderzoek naar de genezing van MS onverminderd door gaat. Dankzij nalatenschappen kunnen we blijven werken aan een beter leven voor mensen met MS en een wereld zonder MS in de toekomst. Het Nationaal MS Fonds heeft de ANBI-status en hoeft daarom geen erfbelasting te betalen. Wat u aan ons nalaat, wordt daarom volledig besteed aan ons doel: een toekomst zonder MS.

Nalaten / Nationaal MS Fonds opnemen in testament
Bekijk de mogelijkheden bij nalaten aan het Nationaal MS Fonds

Mogelijkheden

Meer over jouw wensen bij nalaten aan het Nationaal MS Fonds

Wensen

De rol van de executeur bij nalaten aan Nationaal MS Fonds

De executeur

Tips bij nalaten aan het Nationaal MS Fonds

Tips

Brochure nalaten

Vraag de brochure over nalaten aan

In onze brochure vindt u alles over nalaten aan Nationaal MS Fonds. U leest wat wij met uw gift kunnen doen voor mensen met MS, handige tips voor het opstellen van een testament, verhalen van mensen met MS én verhalen van andere (potentiële) nalaters en wat hun overwegingen zijn geweest om het Nationaal MS Fonds op te nemen in hun testament.

Hans Gerson: ‘MS is een vreselijke ziekte. Met onze nalatenschap geven mijn vrouw en ik dat wij onze zoon Tom en andere mensen met MS blijven steunen.’

Geld nalaten voor onderzoek is belangrijk volgens Janneke Knol met MS - Nationaal MS Fonds

Janneke Knol: ‘In 2014 kreeg ik de diagnose MS. De diagnose is lastig omdat het beloop van de ziekte per persoon zo verschillend is. Mijn eigen MS is dit jaar ook compleet anders dan vijf jaar geleden. Dat maakt mijn toekomst onzeker. Daarom vind ik het zo belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan.’

Mijn muntenverzameling is straks voor het Nationaal MS Fonds

Anja van der Most (74) heeft MS. Als zij er niet meer is, gaat haar zeer waardevolle muntenverzameling naar het Nationaal MS Fonds. Dat heeft zij, met haar man Peter, als een legaat laten vastleggen in hun testament. ‘Ik vind het belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar MS’.

Josien - Nationaal MS Fonds

Vragen? Neem contact op

Wilt u alle informatie nog even rustig nalezen? Vraag dan onze brochure over nalaten aan.

Heeft u een vraag over nalaten of hoe uw nalatenschap mee kan helpen aan een toekomst zonder MS? Neem dan contact op met Josien van Essen. Zij helpt u graag verder. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

Heeft u het Nationaal MS Fonds al opgenomen in uw testament? Dan horen wij dit ook graag, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen en u uit kunnen nodigen voor bijvoorbeeld bijeenkomsten waarin onderzoekers verslag doen van hun werk.