HomeMS collecte

MS collecte

Over MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen valt. Onderzoek is hard nodig. Elke derde week van november organiseren wij de MS collecteweek. Duizenden collectanten en coördinatoren zetten zich vrijwillig in om geld op te halen voor onderzoek. Op deze pagina lees je alles over de collecte.

MS collecte: onderzoek hard nodig

In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen MS. Elk jaar krijgen ongeveer 1.000 mensen de diagnose. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De laag om de zenuwen, die signalen van en naar de hersenen doorgeven, raakt beschadigd. Signalen worden hierdoor slecht of zelfs helemaal niet doorgegeven. Dat betekent dat mensen met MS plotseling hun zicht kwijt kunnen raken of in een rolstoel terecht kunnen komen. Ook hebben ze soms last van spasmen en spraakproblemen. Lichaamsfuncties kunnen op ieder moment, onverwachts, uitvallen. Een leven met MS is een leven vol onzekerheid.

Dat moet veranderen. Daarom organiseren wij elke derde week van november de MS collecteweek. In 2019 haalden we ruim 1,1 miljoen euro op met de collecte. Deze opbrengst hebben we goed besteed aan onze doelstellingen.

Corona en collecte

Dit jaar is de collecteweek van 16-21 november 2020. Ondanks het coronavirus gaan wij ervan uit dat de collecte gewoon doorgaat. In welke vorm? Dat is nog niet duidelijk. Wij houden de maatregelen scherp in de gaten en passen onze koers aan als dit nodig is. We informeren onze collectevrijwilligers op tijd als dit nodig is. Te allen tijde staat de gezondheid van onze collectevrijwilligers en gevers voorop. Wil je de strijd tegen MS wel steunen, maar zie je het niet zitten om huis-aan-huis te collecteren? Maak dan een digitale collectebus aan. Alle beetjes helpen!

Meld je aan!

Wil jij ons helpen in de strijd tegen MS? Meld je aan als collectecoördinator of collectant!

Ik meld mij aan als collectant of coördinator!

Elke derde week van november gaan duizenden collectanten de deuren langs om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Help jij een handje mee?

Alles over collecteren

De collecte kan niet georganiseerd worden zonder de hulp van onze collectecoördinatoren. Zij regelen en organiseren de collecte in hun wijk of woonplaats.

Wat doet een collectecoördinator eigenlijk?

Heb je geen tijd of zie je het niet zitten dit jaar te collecteren? Collecteer dan digitaal!

Maak een digitale collectebus aan

Inloggen collectecoördinator

We maken het graag zo makkelijk mogelijk voor onze collectecoördinatoren. Zij vinden alle informatie rondom de collecte terug in de online community. Inloggen kan makkelijk via deze link.

Meld je aan!

Wil jij ons helpen in de strijd tegen MS? Meld je aan als collectecoördinator of collectant!

Ik meld mij aan als collectant of coördinator!