Word collectant of coördinator!

Zamel geld in voor de strijd tegen MS, of coördineer een groep collectanten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We gebruiken je gegevens om je aanmelding als collectevrijwilliger te verwerken. Wil je meer informatie hierover, lees dan onze privacyverklaring collecte.

Zet je in

Van 26 juni tot en met 1 juli 2023 gaan duizenden collectanten de deuren langs om geld op te halen voor de strijd tegen MS. In Nederland hebben zo’n 25.000 mensen MS. De eerste symptomen uiten zich als mensen tussen de 20 en 40 jaar zijn. MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoek is daarom hard nodig. Om onderzoek te faciliteren en financieren organiseert het Nationaal MS Fonds de MS collecteweek. Collectevrijwilligers zijn onmisbaar voor de MS Collecte.

Word collectant
Collecteren is niet moeilijk en nog leuk ook. Tijdens de collecteweek ga je met een collectebus in jouw buurt van deur tot deur. Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je wil collecteren. Afhankelijk van hoe groot jouw ‘deel’ is, is twee uurtjes al voldoende. Voor het gemak hebben we het collecteproces voor jou op een rijtje gezet.

Word collectecoördinator
Is organiseren jou op het lijf geschreven? Lijkt het jou wat om in jouw gemeente de MS Collecte te organiseren? Dan is collectecoördinator iets voor jou. Als collectecoördinator onderhoud je contact met de collectanten in jouw buurt. Je zorgt dat zij de collectematerialen op tijd ontvangen. Eventueel breng je de MS collecte onder de aandacht in jouw buurt, bijvoorbeeld met spandoeken, vlaggen, posters of een berichtje op social media. Tijdens de collecte ben je het aanspreekpunt voor de collectanten. Na de collecte handel je de administratie af. We hebben alle taken van een collectecoördinator op een rijtje gezet.

Mobile-only collectant worden
Als mobile-only collectant hoef je niet langs de deuren te collecteren. Je ontvangt voor de collecteweek een link naar je mobiel collecteren pagina. Hier staat alles al klaar en je hoeft alleen nog een betaalverzoek met je netwerk te delen. Wil je een persoonlijke pagina aanmaken en deze het hele jaar door kunnen delen? Dan past een digitale collectebus beter bij jou.

Kunnen wij op jou rekenen?