Persportaal van Nationaal MS Fonds voor mediaprofessionals 

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst. Dit gebeurt aan de hand van drie pijlers: wetenschappelijk onderzoek, beter leven met MS en bewustwording.

Op deze pagina vind je afbeeldingen, video’s en downloads over het werk van het Nationaal MS Fonds. Voor meer informatie en andere bestandsformaten, stuur een e-mail naar [email protected]. 

 • 17 juni 2024

  Er ontwikkelt zich in Nederland een gezondheidsramp in slow motion. Als de samenleving niet snel daadkracht toont en intensief gaat samenwerken voor langer gezond leven, komt de welvaart in Nederland in gevaar. Met deze oproep komen 22 gezondheidsfondsen.

 • 15 mei 2024

  Het Nationaal MS Fonds toont in haar nieuwe campagne de impact van MS op gezinnen en spreekt een ferme ambitie uit: MS. Het stopt bij ons. Het stopt bij jou. 

   

 • 1 mei 2024

  De diagnose MS wordt vaak gesteld tussen de 20 en 40 jaar, als mensen volop aan het werk zijn. Als je multiple sclerose hebt, hoe ga je er dan mee om op je werk? Deze vraag wordt beantwoord in de gids Werkgever&MS / Werknemer&MS van het Nationaal MS Fonds.

   

 • 11 maart 2024

  Door heel Nederland zijn vrijwilligers zich aan het voorbereiden op de MS Collecteweek. Zij gaan van 27 mei t/m 1 juni langs de deuren om geld op te halen.

 • 3 MS-organisaties slaan handen ineen en lanceren MS.nl

  11 februari 2024

  Op donderdag 29 februari gaat MS.nl online: een platform waar mensen met MS, multiple sclerose betrouwbare informatie kunnen vinden en met elkaar in contact kunnen komen.

 • Opbrengst Klimmen tegen MS gaat naar MS-onderzoek

  3 november 2023

  Unieke samenwerking tussen MoveS, Nationaal MS Fonds en Stichting MS Research. Tijdens de Nationale MS Dag in Den Bosch namen drie onderzoekteams een cheque van in totaal € 814.486 in ontvangst.

 • NTT Netherlands wint MS@Work Award 2023

  31 oktober 2023

  NTT Netherlands uit Barneveld is de trotse winnaar van de MS@Work Award 2023. Gerwin Kamphorst, die al 18 jaar leeft met de zenuwziekte MS, wilde zijn werkgever in het zonnetje zetten voor het begripvol omgaan met de ziekte.

 • Nationaal-MS-Fonds-financiert-nieuwe-innovatieve-onderzoeken-naar-MS

  30 oktober 2023

  Het Nationaal MS Fonds financiert drie nieuwe innovatieve onderzoeken naar multiple sclerose (MS). Het betreft onderzoeken naar ruggenmergletsel bij MS, het verbeteren van de effectiviteit van cognitieve revalidatie en de rol van astrocyten in myelineherstel bij mensen met MS. In totaal financiert het Nationaal MS Fonds ruim 1,5 miljoen euro.   

 • Can Do More - digitaal

  23 augustus 2023

  Dit najaar starten er diverse Can Do More-groepen in het land – en een digitale groep. Het Can Do More programma van het Nationaal MS Fonds biedt bruikbare tips en technieken voor het omgaan met onzekerheid, vermoeidheid en stress. Voor mensen met MS en voor partners/mantelzorgers.

 • MS Motion 10 september 2023

  14 juli 2023

  Tijdens de jubileumeditie van MS Motion vraagt het hardloop- en wandelevenement voor het 10de jaar aandacht voor MS. Het decor: Park Vliegbasis Soesterberg (Den Dolder, Utrecht). Het Nationaal MS Fonds organiseert op 10 september een XL-editie van MS Motion.

 • Geef aan de collectant

  23 juni 2023

  Van 26 juni t/m 1 juli 2023 is de landelijke huis-aan-huis collecte van het Nationaal MS Fonds. Duizenden collectevrijwilligers gaan langs de deuren of komen online in actie voor de strijd tegen MS (multiple sclerose). Draag bij aan onderzoek naar deze zenuwslopende ziekte en geef aan de collectant!

 • Vrijwilligers nodig voor de MS collecteweek

  14 juni 2023

  Door heel Nederland zijn vrijwilligers zich aan het voorbereiden op de MS collecteweek. Zij gaan van 26 juni t/m 1 juli langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte, die letterlijk zenuwslopend is. Ruim 25.000 mensen hebben MS en toch is er nog erg weinig bekend over de ziekte. Er zijn dringend vrijwilligers nodig om in zo veel mogelijk straten geld op te halen voor onderzoek.

 • Face it. MS is zenuwslopend

  12 juni 2023

  Het Nationaal MS Fonds lanceert de campagne: ‘Face it. MS is zenuwslopend’. Online en op billboards is een bijzonder gezicht te zien. Als je goed kijkt, zie je dat het bestaat uit vijf verschillende gezichten, van vijf mensen die MS hebben. Het doel? Meer bewustwording over de heftige invloed van MS op (jonge) levens.

 • MS-en-werk-een-op-de-drie-mensen-met-ms-blijft-aan-het-werk

  1 mei 2023

  De ziekte multiple sclerose geeft nare klachten. Daarmee wordt het moeilijker om aan het werk te blijven. Toch lukt het een op de drie mensen met MS om wel aan het werk te blijven. Als het aan het Nationaal MS Fonds ligt, worden dat er meer.

 • 8 april 2023

  Gezondheidsfondsen roepen de overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven op om de omgeving van kinderen gezonder te maken.

 • Elianne van Egmond

  28 maart 2023

  Blijven werken terwijl je multiple sclerose hebt, is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 • Samenwerking MS.nl

  2 februari 2023

  Nationaal MS Fonds en MS Vereniging Nederland starten met de bouw van MS.nl. Dit wordt hét online platform met betrouwbare, uitgebreide en actuele informatie over multiple sclerose.