Leef! met MS

In het online MS-leefstijlprogramma Leef! met MS ga je aan de slag met voeding, beweging, ontspanning en slaap. Het programma duurt zes maanden, waarin je begeleiding krijgt en steun hebt aan de groep. Na het programma volgt een inspiratietraject van 18 maanden. Het doel? Het veranderen van jouw leefstijl, voor een gunstig effect op je MS-klachten. Momenteel kun je je niet inschrijven, maar in 2024 starten er weer nieuwe groepen.

leefstijlprogramma-leef-met-ms

Fitter en minder vermoeid dankzij Leef! met MS

Verandering van leefstijl heeft mogelijk een gunstig effect op je MS-klachten. Dit blijkt uit de verhalen van honderden mensen met MS die eerder deelnamen aan het populaire voedingsprogramma Anders Eten bij MS. Deze mensen voelen zich stukken fitter, hebben minder last van fysieke klachten en zijn minder vermoeid. Daarom hebben we samen met Voeding Leeft het leefstijlprogramma ontwikkeld. Leef! met MS is uitgebreider, gebaseerd op de nieuwste inzichten en volledig online. En je staat er niet alleen voor, want 99 anderen met MS starten op hetzelfde moment met de uitdaging.

Wat kun je van Leef! met MS verwachten?

  • uniek, online groepsprogramma speciaal voor mensen met MS
  • ervaar wat een andere leefstijl met je doet
  • focus op voeding, beweging, slaap en ontspanning
  • begeleiding van een professioneel team van Voeding Leeft
  • lid van een online community, waar je andere deelnemers en begeleiders vragen kunt stellen, maar waar je ook je hart kunt luchten en tips, ervaringen en foto’s kunt delen
  • programma van zes maanden, gevolgd door een inspiratietraject van 18 maanden

Vier pijlers: voeding, beweging, slaap en ontspanning

Voeding

Je gaat niet op dieet, maar past jouw eetpatroon aan. Er staan heerlijke gerechten op het menu. Je leert koken volgens de uitgangspunten van het leefstijlprogramma. Wat dacht je van dit heerlijke maal met gegrilde groenten, pastinaakfrietjes en gebakken zalm?

Ontspanning

Jouw lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Ontspanning speelt daar een belangrijke rol in. Je krijgt van de professionals goede tips en unieke oefeningen om op een laagdrempelige manier meer te kunnen ontspannen.

Beweging

Bewegen is belangrijk. Het helpt je om fit te blijven, spierverval tegen te gaan en bovendien is het goed voor de hersenen. Tijdens het programma kom je in beweging op jouw eigen manier en momenten. Een beweegexpert begeleidt jou en samen werken jullie aan de gewenste doelen.

Slaap

Je leert hoe je beter kunt slapen. We geven daarvoor inspirerende tips. Bijvoorbeeld: neem een warm (voeten)bad! Dit stimuleert de doorbloeding, waardoor jouw lichaam makkelijk warmte kan afgeven en de lichaamstemperatuur laat dalen. Bovendien zorgt het voor ontspanning.

Een van de pijlers van het leefstijlprogramma is slaap - Nationaal MS Fonds

Online leefstijlprogramma

Leef! met MS is volledig online. Je start met een ontmoetingsdag, waarbij je circa 100 andere deelnemers online ontmoet. Een paar dagen voor deze start krijg je uitleg over hoe het online werkt. In de zes maanden van het programma heb je vijf keer een inhoudelijke online ontmoeting. Na deze zes maanden volgt nog een inspiratietraject van 18 maanden.
Ook krijg je toegang tot de online community, waar deelnemers en begeleiders te vinden zijn. Je vindt hier achtergrondinformatie, video’s, podcasts met uitleg, inspiratie, kooktips, opdrachten en uitdagingen. Je kunt elkaar een hart onder de riem steken, tips geven, foto’s en ervaringen delen en vragen stellen. Samen ga je de uitdaging aan!

Programma Leefstijlprogramma Leef! met MS

Inschrijven Leef! met MS

De inschrijving voor Leef! Met MS is gesloten. Zodra er nieuwe groepen starten, lees je het hier.

Leefstijlprogramma Leef! met MS

Barbara – Voeding Leeft

Suzanne – Coach Leef! met MS

Miranda – Deelnemer Leef! met MS

Susanne – Deelnemer Leef! met MS

Vragen?

Heb je vragen over een eventuele deelname aan Leef! met MS? Kijk eerst bij onze veelgestelde vragen of je vraag al beantwoord wordt. Is dat niet het geval, dan kun je een mailtje sturen aan [email protected].