HomeLeef! met MS

Leef! met MS

In het eerste online MS-leefstijlprogramma Leef! met MS pak je jouw leefstijl aan. Je gaat aan de slag met voeding, beweging, ontspanning en slaap. Drie maanden lang krijg je intensieve begeleiding, maar ook daarna blijven we je 21 maanden inspireren. Het programma duurt in totaal 24 maanden. Het doel? Het veranderen van jouw leefstijl, want dat heeft mogelijk een gunstig effect op je MS-klachten. Momenteel zijn de inschrijvingen gesloten, hou deze pagina in de gaten voor updates.

leefstijlprogramma-leef-met-ms

Verandering van leefstijl heeft mogelijk een gunstig effect op je MS-klachten. Dit blijkt uit de verhalen van honderden mensen met MS die eerder deelnamen aan het populaire voedingsprogramma Anders Eten bij MS. Deze mensen voelen zich stukken fitter, hebben minder last van fysieke klachten en zijn minder vermoeid. Daarom hebben we samen met Voeding Leeft het leefstijlprogramma ontwikkeld. Leef! met MS is uitgebreider, gebaseerd op de nieuwste inzichten, volledig online en loopt ook langer: namelijk twee jaar in totaal. En je staat er niet alleen voor, want 99 anderen met MS starten op hetzelfde moment met de uitdaging.

Wat kun je van Leef! met MS verwachten?

  • Uniek, online groepsprogramma speciaal voor mensen met MS.
  • Ervaar wat een andere leefstijl met je doet.
  • Focus op voeding, beweging, slaap en ontspanning.
  • Drie maanden intensieve begeleiding van een professioneel team van Voeding Leeft.
  • Naderhand een rustiger inspiratietraject van 21 maanden.
  • Lid van een online community, waar je andere deelnemers en begeleiders vragen kunt stellen, maar waar je ook je hart kunt luchten en tips, ervaringen en foto’s kunt delen.
  • Amsterdam UMC monitort jouw resultaten (als je hiervoor toestemming geeft).
  • Inschrijving open voor komende groepen.

Vier pijlers: voeding, beweging, slaap en ontspanning

Voeding

Je gaat niet op dieet, maar past jouw eetpatroon aan. Er staan heerlijke gerechten op het menu. Je leert koken volgens de uitgangspunten van het leefstijlprogramma. Wat dacht je van dit heerlijke maal met gegrilde groenten, pastinaakfrietjes en gebakken zalm?

Ontspanning

Jouw lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Ontspanning speelt daar een belangrijke rol in. Je krijgt van de professionals goede tips en unieke oefeningen om op een laagdrempelige manier meer te kunnen ontspannen.

Beweging

Bewegen is belangrijk. Het helpt je om fit te blijven, spierverval tegen te gaan en bovendien is het goed voor de hersenen. Tijdens het programma kom je in beweging op jouw eigen manier en momenten. Een beweegexpert begeleidt jou en samen werken jullie aan de gewenste doelen.

Slaap

Je leert hoe je beter kunt slapen. We geven daarvoor inspirerende tips. Bijvoorbeeld: neem een warm (voeten)bad! Dit stimuleert de doorbloeding, waardoor jouw lichaam makkelijk warmte kan afgeven en de lichaamstemperatuur laat dalen. Bovendien zorgt het voor ontspanning.

Een van de pijlers van het leefstijlprogramma is slaap - Nationaal MS Fonds

Online leefstijlprogramma

Leef! met MS gebeurt volledig online. Je start met een ontmoetingsdag, waarbij je circa 100 andere deelnemers online ontmoet. Een paar dagen voor deze start krijg je in kleinere groepjes uitleg over hoe het online werkt. In de eerste drie maanden heb je negen keer een online ontmoeting: drie hoofdbijeenkomsten met de hele groep en zes thema-uren met alleen jouw eigen, kleine groepje (ca. 25 mensen) en jouw begeleiders.
Ook krijg je toegang tot de online community, waar deelnemers en begeleiders te vinden zijn. Je vindt hier achtergrondinformatie, video’s, podcasts met uitleg, inspiratie, kooktips, opdrachten en uitdagingen. Je kunt elkaar een hart onder de riem steken, tips geven, foto’s en ervaringen delen en vragen stellen. Samen ga je de uitdaging aan. De eerste drie maanden zijn het meest intensief. In de 21 maanden erna blijven begeleiders van Voeding Leeft je inspireren en ook dan kom je regelmatig in groepen online bijeen.

bolletjesschema-leefstijlprogramma-Leef!-met-MS

Leef! met MS

Barbara – Voeding Leeft

Suzanne – Coach Leef! met MS

Miranda – Deelnemer Leef! met MS

Susanne – Deelnemer Leef! met MS

Vragen?

Heb je vragen over een eventuele deelname aan Leef! met MS? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen of je vraag al beantwoord wordt. Is dat niet het geval, mail je vraag dan naar: [email protected]ionaalmsfonds.nl.

Momenteel zijn de inschrijvingen gesloten

Hou deze pagina in de gaten voor updates.