HomeMS collecteCollecteren, hoe gaat dat?

Collecteren, hoe gaat dat?

Elke derde week van november gaan duizenden collectanten met een collectebus langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Ook dit jaar gaat de collecte, ondanks het coronavirus, gewoon door. Wil je ook collecteren? Lees dan het stappenplan met uitleg over de werkzaamheden en meld je aan!

Ik wil mij aanmelden als collectant

Veilig collecteren in coronatijd

Omdat MS niet stil staat, blijft geld voor belangrijk onderzoek en de ondersteuning van mensen met MS van levensbelang. Vandaar dat we ook dit jaar collecteren. We begrijpen dat het dit jaar niet vanzelfsprekend is dat mensen langs de deur gaan met de bus. Vandaar dat je op verschillende manieren kunt collecteren:

  • huis-aan-huis met de collectebus met geldgleuf en QR-code. Bekijk het stappenplan of de instructievideo;
  • flyers huis-aan-huis in de bus doen waarop de oproep tot een donatie staat. Hierbij kun je nog voor de variant kiezen om eerst aan te bellen en de flyer te overhandigen. Let op: in een aantal grote steden geldt bovendien sinds kort een ander beleid: hier moet een woning een JA/JA-sticker hebben om ongeadresseerd drukwerk te ontvangen. Dit geldt voor: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Leiden, Haarlem en Tilburg;
  • aanmaken (en promoten) van een digitale collectebus;
  • mobiel collecteren. Deel jouw donatieverzoek gemakkelijk via WhatsApp, Facebook, e-mail of andere kanalen.

Meer informatie over collecteren in coronatijd.

Collecteren met QR-code

Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Daarom hebben collectanten dit jaar een QR-code op hun legitimatiepas. Hierdoor kan, zonder contant geld in huis, toch gedoneerd worden. Het werkt als volgt:

  • Scan de QR-code met de camera van een Iphone of scan hem met een QR-scannerapp op een Android telefoon.
  • Er verschijnt een pop-up berichtje in de telefoon met daarin een link. Deze klik je aan.
  • Nu staat er welk bedrag je kunt geven. Dit bedrag kan aangepast worden. Op dezelfde pagina selecteer je jouw bank in het dropdown menu.
  • Vervolgens volg je de stappen op, waarbij je betaalt via online bankieren óf als je dit programma niet op jouw telefoon hebt, je e-identifier/bankpas scanner gebruikt om de betaling te voldoen.

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan het stappenplan, onderstaande video of de veelgestelde vragen.

Meld je aan!

Ben je overtuigd en wil jij ons graag helpen in de strijd tegen MS? Meld je dan aan als collectant. Door de coronacrisis is onze fysieke collecte in november 2020 nog onzeker, maar we zijn ook op zoek naar collectanten voor de collecteweek in 2021. Meld je dus vooral aan!

Ik meld mij aan als collectant
Ik wil liever digitaal collecteren