HomeMS collecteCollecteren in coronatijd

Collecteren in coronatijd

Deze uitzonderlijke tijd met het coronavirus vraagt ook voor de collecte van het Nationaal MS Fonds om speciale maatregelen. Graag informeren wij je over onze voorbereiding en geven we je antwoord op veelgestelde vragen. De situatie verandert nog steeds en daarom werken we deze pagina regelmatig bij. (laatst gewijzigd: 22 oktober 2020)

Veelgestelde vragen

Gaat de collecteweek door?

Ja, de collecteweek van 16-21 november gaat door, op een veilige manier. De opbrengst van de collecte is enorm belangrijk voor het Nationaal MS Fonds want MS staat niet stil en daarom mag onderzoek naar MS ook niet stil komen te staan. Lees ook onze update over de collecte.

Welke manieren van collecteren zijn er?

Het is dit jaar niet vanzelfsprekend dat mensen langs de deur gaan met de collectebus. Vandaar dat je op verschillende manieren kunt collecteren:

  • huis-aan-huis met de collectebus met geldgleuf en QR-code. Bekijk het stappenplan of de instructievideo;
  • flyers huis-aan-huis in de bus doen waarop de oproep tot een donatie staat. Hierbij kun je nog voor de variant kiezen om eerst aan te bellen en de flyer te overhandigen;
  • aanmaken (en promoten) van een digitale collectebus.

Mag collecteren van de overheid?

De 25 collecterende goede doelen van Nederland zijn verenigd in Stichting Collecteplan (het SCP). Vanuit het SCP is er regelmatig contact met het
Ministerie van Binnenlandse Zaken. Vanuit de overheid geldt op dit moment geen verbod op collecteren, mits aan de regels van het RIVM voldaan wordt, zoals het hanteren van 1,5 meter afstand (twee armlengtes).

Meer veelgestelde vragen voor collectanten, coördinatoren en gevers.

Informatie voor collectanten: veilig collecteren

Informatie voor coördinatoren: veilig organiseren

Informatie voor gevers: veilig geven aan de collectant

MS en corona: bekijk de dossierpagina

Zet jij jouw deur open voor collectanten?

Stichting Collecteplan, waar het Nationaal MS Fonds onderdeel van uitmaakt, wil met haar campagne ‘Open deur’ mensen aanmoedigen hun deuren weer te openen voor collectanten. Bekijk hierboven de campagne.

Actuele besmettingen RIVM

Het RIVM geeft wekelijks updates over het aantal landelijke besmettingen en het aantal besmettingen per plaats. Bekijk de actuele informatie hier.

Steun jij ons ook?

Alle steun is welkom. Heb jij een paar uurtjes tijd over? Of doe je misschien een donatie?

Ik wil graag collecteren of coördineren
Ik wil graag doneren