HomeNationale MS Dag 2022

Terugblik Nationale MS Dag 2022

Op zondag 6 november was het weer zover; de Nationale MS Dag 2022, hét evenement voor mensen met MS en hun naasten. Honderden deelnemers hoorden het laatste nieuws over medicatie en behandelingen, deden inspiratie op, ontdekten wat ze zélf kunnen doen om zich beter te voelen, en hebben veel andere mensen met MS en hun familie ontmoet.

Nationale MS Dag 2022 opening Rianne Wisgerhof

Terugblik Nationale MS Dag 2022

We gingen van start in de openingssessie met twee hele verschillende ideeën over de oorzaak van MS. Onderzoekers Marvin van Luijn (MS centrum ErasMS) en Antonio Lucchichi (Amsterdam UMC) doen beiden onderzoek naar de oorzaak van MS, maar hebben elk een andere invalshoek. Moderator Anouschka Laheij vroeg ze het hemd van het lijf.  

In de ochtend en middag konden de deelnemers kiezen uit een breed scala aan sessies. Zoals de interactieve sessie over het leefstijl-programma Leef! Met MS, de stand van zaken met stamceltherapie bij MS in Nederland, bemoediging en tips in de sessie over ‘Diagnose MS, en nu?!’. En dit is nog een maar greep uit de mogelijkheden.  

In de pauze werd de winnaar van de [email protected] Award 2022 bekendgemaakt en gedurende de hele dag kon je het uitgebreide Inspiratieplein bezoeken. 

Uitreiking van de [email protected] Award 2022

Met de [email protected] Award zetten we werkgevers in het zonnetje, die zich betrokken inzetten voor hun medewerker met MS. Op de Nationale MS Dag werd de [email protected] Award 2022 uitgereikt aan Lenny Kranstauber, voormalig teamleider van het OLVG in Amsterdam.

Op de foto Adinda Groot, Laborante Klinische Neurofysiologie (links) en Lenny Kranstauber, voormalig teamleider (rechts) van het OLVG in Amsterdam.

Het Inspiratieplein

Tijdens de Nationale MS Dag vond je op het Inspiratieplein veel bedrijven, organisaties en instellingen die producten en diensten aanbieden die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven en je de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van MS presenteerden.

Sfeerimpressie Nationale MS Dag 2022

De Nationale MS Dag 2022 werd mede mogelijk gemaakt door:

Logo Biogen sponsor Nationale MS Dag 2022
Coloplast logo - Nationale MS dag 2022
Roche logo Nationale MS Dag 2022 s