Novartis Nederland – Neurowetenschappen

Al meer dan 80 jaar zetten we ons bij Novartis in voor mensen die te maken hebben met neurologische aandoeningen. Momenteel ligt onze focus op de behandeling van MS en het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met MS. 

Novartis people Nationale MS Dag Inspiratieplein

Hoe kunnen we de zorg voor mensen met MS verbeteren?

Deze vraag stellen we ons bij Novartis iedere dag. Om dit zo goed mogelijk te doen is het belangijk om te begrijpen wat mensen met MS, hun omgeving en de zorgprofessionals precies ervaren en nodig hebben. Deze kennis vergaren we voortdurend door o.a. marktonderzoek en projecten in samenwerking met het MS Fonds, de MS vereniging en andere farmabedrijven. Zo voeren we momenteel voor de tweede keer het Nationaal MS onderzoek uit onder mensen die leven met MS, en zijn we volop bezig met de ontwikkeling van het ‘Samen beslissen bij MS’ project. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan hieronder verder. 

De ultieme droom is om ernstige neurologische ziekten, zoals MS, te kunnen genezen. Hierin is het betrekken van mensen met MS en patiëntvertegenwoordiging vanzelfsprekend voor ons. 

Jurre Keijzers, Therapeutic Area Head Neuroscience Novartis Nederland

‘Nationaal MS onderzoeken ‘Samen beslissen bij MS’

In 2019 is het ‘Nationaal MS onderzoek’ uitgevoerd middels een vragenlijst onder 1100 mensen die leven met MS. We herhalen dit onderzoek in 2022 om zo beter in kaart te brengen hoe het ziekteverloop en zorgtraject eruit zien, hoe het beslissingsproces tussen mensen met MS en zorgprofessionals verloopt en welke verandering hierin over de jaren is opgetreden. Wat missen mensen die leven met MS in hun (gezondheids)zorg/behandeling, waar is ruimte voor verbetering?  
Net als de Patiëntenfederatie Nederland vindt Novartis dat ‘Samen Beslissen’ een gewoonte moet worden in de zorg. Daarom zijn we samen met het MS Fonds, de MS vereniging en andere farmabedrijven het ‘Samen beslissen bij MS’ project gestart.  

Novartis Mensen & Cultuur Nationale MS Dag Inspiratieplein

Over Novartis

Onze missie is om innovatieve geneesmiddelen te ontdekken, kwaliteit van leven te verbeteren en levensduur te verlengen. Hiervoor pakken we enkele van de meest uitdagende problemen in de gezondheidszorg en samenleving aan. We ontdekken en ontwikkelen baanbrekende behandelingen en nieuwe manieren om zo veel mogelijk mensen toegang tot onze geneesmiddelen te geven. 

Deze pagina is tot stand gekomen i.s.m. Novartis Nederland.