Hans Gerson heeft het Nationaal MS Fonds opgenomen in zijn testament

Onlangs werd Hans Gerson 76 jaar. Hij dacht al een tijd na over de toekomst en zijn nalatenschap. Eind 2021 liet hij samen met zijn vrouw Jacquie Waller bij de notaris een testament opmaken. Zij namen daarin een vast bedrag op voor het Nationaal MS Fonds. 

Hans Gerson belastingvrij doneren

In 2012 hoorden Hans en Jacquie dat hun zoon Tom MS had. De wereld stond even stil. “Er was geen enkele aanleiding om aan MS te denken. Tom had alleen wat last van zijn ogen. Toch stuurde de oogarts hem door voor een MRI-scan. Daarna volgde de diagnose. Hij bleek een primair progressieve vorm van MS te hebben.”

Vreselijke ziekte

“MS is een vreselijke ziekte”, vindt Hans. “Het ziekteverloop is onvoorspelbaar. Het is bij iedereen anders. Bovendien is er nog steeds geen genezing bekend.” Al sinds 2012 steunen hij en zijn vrouw het Nationaal MS Fonds via persoonlijke schenkingen. Zo stimuleert hij het onderzoek naar MS en alle activiteiten en begeleidingsprogramma’s die voor patiënten en hun familie georganiseerd worden. “Als ik overlijd, houdt dat natuurlijk op. Daarom wil ik als afscheid geld nalaten. Ik ben de organisatie dankbaar voor alle steun in de afgelopen jaren. Bovendien geven mijn vrouw en ik met onze nalatenschap aan dat wij onze zoon en andere mensen met MS blijven steunen. Het Nationaal MS Fonds heeft de ANBI-status en CBF-erkenning en hoeft over een nalatenschap geen belasting te betalen. Ik wil daarnaast een goed gevoel hebben bij het doel en erop vertrouwen dat de organisatie goede dingen doet met het geld. Bij het Nationaal MS Fonds heb ik dat.”

Nalatenschap

Het opstellen van het testament was volgens Hans een heel soepel proces. “Samen met de notaris hebben we alle scenario’s uitgedacht. Wat gebeurt er als een van ons eerder overlijdt? En wat als we samen onder een tram komen? We hebben twee kinderen aan wie we geld willen nalaten. Daarnaast steunen we verschillende goede doelen. Als je ineens ernstig ziek bent, staat je hoofd niet naar een testament of legaten. Je hebt er echt een helder hoofd voor nodig om alles goed te regelen. Het geeft mij een rustig gevoel nu ik mijn zaakjes goed op orde heb.”

Brochure nalaten

Vraag de brochure over nalaten aan

In onze brochure vindt u alles over nalaten aan Nationaal MS Fonds. U leest wat wij met uw gift kunnen doen voor mensen met MS, handige tips voor het opstellen van een testament, verhalen van mensen met MS én verhalen van andere (potentiële) nalaters en wat hun overwegingen zijn geweest om het Nationaal MS Fonds op te nemen in hun testament.