MpowerS

Als je jong bent en je krijgt MS, heeft dat invloed op je carrière, relaties, kinderwens, enzovoort. Je diagnose zorgt voor vragen, angsten en onzekerheden. MS trekt voor je gevoel een grote streep door al je plannen. Maar je bent niet alleen.

Logo MpowerS

Het Nationaal MS Fonds wil jou ondersteunen bij alle uitdagingen die je tegenkomt. Dit doen we met ons initiatief MpowerS, speciaal voor jonge mensen met MS. MpowerS komt voort uit ‘empowerment’, dat staat voor versterking, grip krijgen op je eigen situatie.

In je kracht

We organiseren events om je te inspireren.

  • Je ontdekt wat er wel kan als je MS hebt.
  • Je ontmoet andere jongeren met MS.
  • Je krijgt ideeën over hoe je jouw dromen kunt laten uitkomen

Het doel? Jou in je kracht zetten. We helpen je om de regie over je leven en behandeling in eigen hand te houden. We werken hierbij samen met andere organisaties.

Activiteiten

MS-Watersportweekend

Coming up: Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni is het MpowerS Watersportweekend! Een supergezellig weekend speciaal voor jonge mensen met MS. Niets moet, proberen te surfen/zeilen/waterskiën mag. Schrijf je in via Sailwise.

MpowerS

Op de Nationale MS Dag was een sfeervolle zaal speciaal gereserveerd voor MpowerS connect. Hier hebben veel MpowerS deelnemers elkaar leren kennen tijdens de Luchtige Lunch. Met MS-deskundigen en ervaringsdeskundigen praatten zij over o.a. onzekerheid, werk en kinderwens. Dit was MpowerS connect 2023.

In april 2023 bezochten we met MpowerS Inspire dr. Marvin van Luijn en dr. Joost Smolders. Zij doen met hun team onderzoek naar de oorzaak van MS. Deze middag openden zij de deuren voor een unieke rondleiding.

Dr. Smolders en dr. Van Luijn gaven een toelichting op hun veelbelovende onderzoek naar B-cellen van het afweersysteem en het Epstein-Barr virus. De deelnemers aarzelden niet om al hun vragen te stellen en kregen uitgebreid antwoord van de onderzoekers. Met een rondgang door de verschillende labruimtes kreeg iedereen de kans om te zien wat daar nu allemaal gebeurt. De enthousiaste reacties van de deelnemers zeiden genoeg!

Op de Nationale MS Dag 2022 was er MpowerS connect, waar veel jonge mensen met MS elkaar leerden kennen. We hadden een eigen ruimte, een dj en een dobbelspel dat de tongen losmaakte. Een speciale workshop was een mooie afsluiter van de dag.

In december 2022 brachten we met MpowerS Inspire een bezoek aan Dr. Antonio Luchicchi, die onderzoek doet naar de oorzaak van MS. Berby Wolf (31) ging mee:

“We werden warm ontvangen. Mooi om te zien dat er zo veel mensen betrokken zijn bij onderzoek naar de ziekte die ik en zoveel anderen hebben. Ik werd meegesleept in Antonio’s verhaal. Het inzicht dat MS mogelijk ontstaat door een fout in de communicatie tussen de zenuwen en de myelinelaag vind ik mindblowing. Ook was het leuk om anderen te leren kennen. We hebben na afloop gezellig een borreltje gedronken met elkaar.”

Verder zijn er nog diverse plannen en ideeën in ontwikkeling. Houd hiervoor deze pagina in de gaten of schrijf je in voor de MpowerS nieuwsbrief.

Hopelijk zien we je snel!

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de MpowerS nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.