HomeMpowerS

MpowerS

Als je jong bent en je krijgt MS, heeft dat invloed op je carrière, relaties, kinderwens, enzovoort. Je diagnose zorgt voor vragen, angsten en onzekerheden. MS trekt voor je gevoel een grote streep door al je plannen. Maar je bent niet alleen.

Logo MpowerS

Het Nationaal MS Fonds wil jou ondersteunen bij alle uitdagingen die je tegenkomt. Dit doen we met ons initiatief MpowerS, speciaal voor jonge mensen met MS. MpowerS komt voort uit ‘empowerment’, dat staat voor versterking, grip krijgen op je eigen situatie.

In je kracht

We organiseren events om je te inspireren.

 • Je ontdekt wat er wel kan als je MS hebt.
 • Je ontmoet andere jongeren met MS.
 • Je krijgt ideeën over hoe je jouw dromen kunt laten uitkomen

Het doel? Jou in je kracht zetten. We helpen je om de regie over je leven en behandeling in eigen hand te houden. We werken hierbij samen met andere organisaties.

Activiteiten

In april 2022 bezochten we met MpowerS Inspire dr Marvin van Luijn en dr Joost Smolders. Zij doen met hun team onderzoek naar de oorzaak van MS. Deze middag openden zij de deuren voor een unieke rondleiding.

Dr. Smolders en dr. Van Luijn gaven een toelichting op hun veelbelovende onderzoek naar b-cellen van het afweersysteem en het Epstein-Barr virus. De deelnemers aarzelden niet om al hun vragen te stellen en kregen uitgebreid antwoord van de onderzoekers. Met een rondgang door de verschillende labruimtes kreeg iedereen de kans om te zien wat daar nu allemaal gebeurt. De enthousiaste reacties van de deelnemers zeiden genoeg!

Op de Nationale MS Dag 2022 was er MpowerS Connect, waar veel jonge mensen met MS elkaar leerden kennen. We hadden een eigen ruimte, een dj en een dobbelspel dat de tongen losmaakte. Een speciale workshop was een mooie afsluiter van de dag.

In december 2022 brachten we met MpowerS Inspire een bezoek aan Dr. Antonio Luchicchi, die onderzoek doet naar de oorzaak van MS. Berby Wolf (31) ging mee:

“We werden warm ontvangen. Mooi om te zien dat er zo veel mensen betrokken zijn bij onderzoek naar de ziekte die ik en zoveel anderen hebben. Ik werd meegesleept in Antonio’s verhaal. Het inzicht dat MS mogelijk ontstaat door een fout in de communicatie tussen de zenuwen en de myelinelaag vind ik mindblowing. Ook was het leuk om anderen te leren kennen. We hebben na afloop gezellig een borreltje gedronken met elkaar.”

Agenda 2023

De komende tijd staan de volgende activiteiten op de agenda:

  • Kijkje in het lab van Dr. Marvin van Luijn

   ErasMS Rotterdam
   Donderdag 20 april
   13-15 uur

   Dit is je kans om vragen te stellen over het ontstaan van MS. Dr. Marvin van Luijn opent de deuren van zijn lab voor ons. Hij doet onderzoek naar de oorzaak van MS. Meld je aan voor 7 april via [email protected].

  • MS-Watersportweekend

   Vrijdag 16 t/m zondag 18 juni
   Leeftijd: 18-35 jaar

   Er zijn mooie vriendschappen ontstaan tijdens het watersportweekend speciaal voor jongeren met MS. Surfen, suppen, zeilen: er kan meer dan je denkt! Wil jij ook mee dit jaar? De inschrijving is geopend!

  • MS Motion

   Zondag 10 september
   Utrecht, voormalige vliegbasis Soesterberg

   Dit jaar bestaat MS Motion 10 jaar. Dat gaan we vieren! Geloof ons, deze jubileumeditie van dit hardloop- en wandelevenement wil je meemaken. We maken er een feestje van met sportiviteit, heerlijk eten en lekkere muziek. Doe mee met de 5 of 10 km. Schrijf je in voor team MpowerS, dan gaan we met een gezellige groep op weg naar de eindstreep!

  • Nationale MS Dag 2023

   Zondag 29 oktober
   1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch

   Op de Nationale MS Dag komt alles en iedereen op het gebied van MS in Nederland samen. Er zijn interessante sprekers, workshops en een inspiratieplein. Laat je bijpraten over onderzoek en medicatie en ontmoet anderen die MS hebben. Speciaal voor MpowerS staat er weer een verrassing op het programma.

Verder zijn er nog diverse plannen en ideeën in ontwikkeling. Houd hiervoor deze pagina in de gaten of schrijf je in voor de MpowerS nieuwsbrief.

Hopelijk zien we je snel!

Wil jij op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de MpowerS nieuwsbrief!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.