Ervaringsverhalen MpowerS

Als je jong bent en je krijgt MS, heeft dat invloed op je carrière, relaties, kinderwens, enzovoort. Je diagnose zorgt voor vragen, angsten en onzekerheden. MS trekt voor je gevoel een grote streep door al je plannen. Maar je bent niet alleen. Bekijk hier de inspirerende verhalen van mede MS-strijders.

 • Naar school gaan, de stad in met vrienden, uitgaan tot diep in de nacht of naar een festival gaan. Allemaal dingen die voor veel jonge meiden normaal zijn, maar niet voor Crystal van der Lugt (22). In plaats daarvan had ze al jong te dealen met een heleboel fysieke klachten. Op haar achttiende krijgt ze de diagnose MS. Ondanks dat is Crystal positief en probeert ze alles uit haar leven te halen. ‘Mijn kracht haal ik uit muziek. Daar kan ik al mijn emoties in kwijt’.

 • 4Daagse4Gert

  Alexander Heuvelman heeft een hechte vriendengroep. Ze steunen hem op allerlei manieren, zo besloten twee vrienden met hem de Nijmeegse Vierdaagse te gaan wandelen. Het werd een onvergetelijke ervaring.

 • Thijs en Anouk Meliefste MS ervaringsverhaal Anne Reitsma Fotografie

  ‘We hebben inmiddels onze weg gevonden, maar dat heeft wel een aantal jaar geduurd’, vertelt Thijs Meliefste (35). Zijn vrouw Anuschka heeft sinds zeven jaar MS 

 • Marloes Hoven MS ervaringsverhaal

  Marloes Hoven (32) is een avonturier. Ze woont samen met haar man op een zeilschip met als thuishaven Kampen. ‘Vandaag zit ik op Terschelling, morgen op Vlieland’, vertelt ze.

 • Gwen - Face it

  Gwen (27) is een uitbundige student, als ze ineens last krijgt van tintelingen. Ze denkt dat de klachten wel overgaan, maar dat gebeurt niet. Door de huisarts wordt ze doorverwezen naar de neuroloog. Die heeft slecht nieuws: MS.

 • Erik - Face it

  Eric (27) is om onverklaarbare redenen extreem moe. Op een ochtend wordt hij wakker met snel bewegende ogen. Zijn huisarts handelt direct, en stuurt hem door naar de neuroloog. Binnen twee weken heeft Eric de diagnose MS.

 • Anouk: Lekker hard rammen op mijn drumstel is een heerlijke uitlaatklep

  Anouk Daal (34) wilde op haar tiende al niets liever dan drummen. Een jaar geleden zette ze eindelijk alle bezwaren opzij en ging op drumles.

 • Mardy over haar MS - Nationaal MS Fonds

  De diagnose MS zet het leven van Mardy Sijbesma (32) totaal op zijn kop. Ze twijfelt of haar grootste droom – moeder worden – nog wel uit zal komen. Samen met haar partner Serge besluit ze er, ondanks de onzekerheid van MS, toch voor te gaan. In oktober 2021 kregen ze hun eerste kindje. ‘Dit is het mooiste wat ons had kunnen overkomen’.

 • Rapper Salfa heeft MS - Nationaal MS fonds

  Nog geen jaar geleden krijgt de 21-jarige Nicky de diagnose MS. Hoewel hij redelijk nuchter in het leven staat, besluit hij zijn gevoelens op papier te zetten. Dat resulteert in het nummer ‘MS’, dat hij onder zijn artiestennaam Salfa uitbrengt. “Mijn diagnose motiveert mij om nú dingen te ondernemen, zoals muziek maken. Het is niet beloofd dat ik het morgen nog kan.”

 • Kevin krijgt begin 2020 de diagnose MS - Nationaal MS Fonds

  Het leven lacht Kevin Maijer (29) toe, totdat MS begin 2020 hard toeslaat en alles op zijn kop zet. De oogzenuwen van allebei zijn ogen raken beschadigd en dat zorgt ervoor dat Kevin inmiddels zo goed als niets meer ziet. Daarmee leren leven valt niet altijd mee, maar Kevin haalt zijn kracht letterlijk en figuurlijk uit zijn grote passie sporten.

 • Vera Temmerman MS - Nationaal MS fonds

  Vera Temmerman, die te zien was in de Face It-campagne van 2021, beleefde een onvergetelijke editie van MS Motion. Ze zette zelf een uitzonderlijke prestatie neer door 10 kilometer te lopen binnen het uur! Bovendien was het een bloedhete editie van MS Motion, met 32 graden. En als kers op de taart, of beter gezegd cupcake, stond haar Vera’s Bakery met een kraam op het terrein.

 • Maartje Havermans

  21 oktober 2013. Deze dag staat in het geheugen van Maartje Havermans (28) uit Zundert gegrift. Op die dag kreeg ze de diagnose MS. Hoewel de ziekte een enorme impact heeft op haar leven, heeft ze in de afgelopen jaren veel geleerd. “Ik sta veel positiever in het leven en weet wat er echt toe doet.”