30 Jaar Nationaal MS Fonds

In 2023 bestaat het Nationaal MS Fonds 30 jaar. Een mijlpaal om bij stil te staan. We zijn trots op wat we hebben kunnen doen voor mensen met MS de afgelopen jaren. Wat merk je van ons jubileum dit jaar? 

Jubileum 30 jaar Nationaal MS Fonds

Uitzending Tijd voor MAX 

Op 30 mei, Wereld MS Dag, was de uitzending van Tijd voor MAX geheel gewijd aan MS. Aan tafel zitten een onderzoeker, mensen met MS en directeur-bestuurder Rianne Wisgerhof. Samen maakten we duidelijk welke impact MS heeft op het dagelijks leven en hoe belangrijk onderzoek naar genezing van MS is. 

Tijd voor MAX
MS Motion 10 september 2023

MS Motion – special edition 

Niet alleen bestaan we 30 jaar, we organiseren ook al 10 jaar MS Motion! Dat vierden we 10 september met een speciale editie van ons unieke wandel- en hardloopevenement voor iedereen.  Teams van collega’s, vrienden of familie maakten er een geweldige actieve dag van. Samen zetten de deelnemers een sportieve prestatie neer én verzamelden donaties voor mensen met MS. 

Bijzondere Nationale MS Dag 

Een dag waar we nu al naar uitkijken is de Nationale MS Dag op 29 oktober. En wist je dat het al de 25e keer is dat we deze organiseren? We maken er een superspeciale dag van. We zijn druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Hersenwetenschapper Erik Scherder komt ons op zijn eigen energieke manier vertellen over de hersenen!  Zien we jou in ’s Hertogenbosch? Je kunt je nog gratis inschrijven!

Meer informatie en gratis inschrijven

Erik Scherder - Nationale MS Dag 2023

‘Voorlichting voor en bewustwording bij mensen met MS en bij het grote publiek loopt als een rode draad door de afgelopen 30 jaar. Meer kennis over MS is essentieel als je MS hebt. Het helpt je om betere keuzes te maken en meer grip te ervaren op je leven.

Daarnaast moet de samenleving weten wat MS is en welke impact het heeft op het leven. MS is een probleem dat de hele samenleving raakt. We kunnen dat niet alleen aan de individuele persoon met MS over laten.’

Rianne Wisgerhof, directeur Nationaal MS Fonds

Directeur Rianne Wisgerhof

Lees hier de volledige column van Rianne

Trots!

We zijn trots op wat er bereikt is in 30 jaar Nationaal MS Fonds. 30 Jaar inzet voor een toekomst zonder MS en een beter leven voor mensen met MS. We nemen je graag mee langs mooie mijlpalen en belangrijke momenten.

Tijdslijn-30-jaar-Nationaal-MS-Fonds

Een kleine terugblik op 30 jaar inzet voor mensen met MS 

Sinds de oprichting van MS Projekten in 1993 is er veel gebeurd. Destijds startten de initiatiefnemers een organisatie speciaal voor mensen met MS, omdat deze er nog niet was. Het doel was vooral om voorlichting te geven over de ziekte. Voor mensen met MS zelf, maar ook om de samenleving uit te leggen wat MS is, en wat het met je doet.  

Watersportweekenden 2023

Start watersportactiviteiten 

In 2007 zijn we gestart met de watersportactiviteiten. Deze zijn 16 jaar later nog altijd razend populair. Met zeilen, suppen en surfen verkennen én verleggen mensen met MS hun grenzen. We leggen de focus op de mens, in plaats van op de ziekte. Met activiteiten en programma’s als Can Do More ondersteunen we mensen met MS, en hun naasten om zo goed mogelijk zelf de regie over je situatie te houden. 

Onderzoek 

We zijn ons in de loop van de tijd ook bezig gaan houden met wetenschappelijk onderzoek. Sinds 2014 dragen we financieel bij aan wetenschappelijke onderzoeken. Sindsdien hebben we meer dan 10 miljoen euro toegekend, en maken we uiteenlopend onderzoek mogelijk. Vanzelfsprekend onderzoek naar de oorzaak en oplossing van MS, maar ook onderzoek dat bijdraagt aan betere MS-zorg en een betere kwaliteit van leven van mensen met MS.  

Vacature Projectmedewerker collecte

MS Collecteweek 

De omvang en de opbrengst van een van onze belangrijkste bronnen van inkomsten, de MS Collecteweek, is enorm gegroeid. In de eerste landelijke MS Collecteweek in 2005 gingen 500 collectanten langs de deuren, en haalden 42.000 euro op. Vorig jaar trokken maar liefst ruim 7.100 collectanten erop uit, en was de opbrengst 1.047.470 euro!  

Samenwerking MS.nl

Samenwerken 

We geloven dat je samen sterker staat, meer weet en meer impact kunt hebben. We zoeken daarom waar mogelijk samenwerking om onze doelen te bereiken. In 2020 hebben we de krachten gebundeld met MS Anders. In 2022 zijn we aangesloten bij de Samenwerkende Gezondheidsfondsen. In dit jaar gaan we samen met MS Vereniging Nederland MS.nl realiseren, de online omgeving voor alles over MS.  

Tot slot, het werk dat we doen voor mensen met MS en hun naasten is alleen mogelijk dankzij de fantastische steun van al onze donateurs, collectanten, coördinatoren, vrijwilligers en partners. Heel hartelijk dank daarvoor! 

Jouw steun is onmisbaar

We staan niet stil, omdat MS ook niet stil staat. We blijven ons vol energie inzetten voor een oplossing voor MS. Dat kan niet zonder jouw steun.