MS Leeft

MS heeft vele gezichten. Geen twee mensen met de ziekte hebben hetzelfde verhaal. De meeste mensen met de chronische ziekte zijn op zoek naar herkenning. In ons magazine MS Leeft delen mensen met MS hun verhaal. Ook komen experts en onderzoekers aan het woord.

Kwartaalmagazine MS Leeft van het Nationaal MS Fonds

MS Leeft verschijnt drie keer per jaar. Mensen met multiple sclerose delen in het magazine hun ervaringen. Deze verhalen zijn veelal positief ingestoken. Met multiple sclerose kún je leven. Kijk naar wat je nog kan en niet naar wat je niet meer kan. Dat is de boodschap. In MS Leeft komen ook neurologen en onderzoekers aan het woord. Ze geven informatie over lopende onderzoeken en tips om de kwaliteit van leven met de ziekte te verbeteren.

Wil je het magazine ook ontvangen? Doneer dan minimaal 25 euro per jaar en krijg het magazine drie keer toegestuurd.

Een aantal verhalen uit het magazine:

Salfa rapt over MS

Salfa: ‘Het doet me veel dat ik anderen kan inspireren’

Nog geen jaar geleden krijgt de 21-jarige Nicky de diagnose MS. Hoewel hij redelijk nuchter in het leven staat, besluit hij zijn gevoelens op papier te zetten. Dat resulteert in het nummer ‘MS’, dat hij onder zijn artiestennaam Salfa uitbrengt. “Mijn diagnose motiveert mij om nú dingen te ondernemen, zoals muziek maken. Het is niet beloofd dat ik het morgen nog kan.”

Bekijk hier het verhaal

Vera Temmerman MS - Nationaal MS fonds

Vera: ‘Mensen blij maken met mijn taarten, dat is wat ik het liefst doe’

Vera Temmerman is een positieve aanpakker van bijna 20 en fanatiek bezig met haar taartenbedrijf Vera’s Bakery. Haar grote passie is het bakken van geweldige taarten op bestelling. Wat de toekomst zal brengen, weet Vera niet, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden. En al zeker niet door haar MS.

Bekijk hier het verhaal

Nationaal MS Fonds ervaringsverhaal Jeffrey Schippers - MS Leeft

Jeffrey: ‘Als je positief denkt, dan kun je echt veel nog. Ook met MS’

Met een positieve mindset, kun je een heleboel bereiken. Jeffrey Schippers (50) heeft door MS geleerd om vooruit te kijken. ‘Ik kan sommige dingen niet meer, maar een heleboel gelukkig nog wel’.

Bekijk hier het verhaal

MS Leeft ontvangen?

Zou je het magazine graag thuis willen ontvangen? Doneer dan minimaal 25 euro per jaar en krijg het magazine vier keer thuis.