HomeVoorlichtingMS Leeft

MS Leeft

MS heeft vele gezichten. Geen twee mensen met de ziekte hebben hetzelfde verhaal. De meeste mensen met de chronische ziekte zijn op zoek naar herkenning. In ons magazine MS Leeft delen mensen met MS hun verhaal. Ook komen experts en onderzoekers aan het woord.

Kwartaalmagazine MS Leeft van het Nationaal MS Fonds

MS Leeft verschijnt elk kwartaal. Mensen met multiple sclerose delen in het magazine hun ervaringen. Deze verhalen zijn veelal positief ingestoken. Met multiple sclerose kún je leven. Kijk naar wat je nog kan en niet naar wat je niet meer kan. Dat is de boodschap. In MS Leeft komen ook neurologen en onderzoekers aan het woord. Ze geven informatie over lopende onderzoeken en tips om de kwaliteit van leven met de ziekte te verbeteren.

MS Leeft verschijnt vier keer per jaar. Wil je het magazine ook ontvangen? Doneer dan minimaal 25 euro per jaar en krijg het magazine vier keer toegestuurd.

Een aantal verhalen uit het magazine:

Marian Bohmer heeft MS en vertelt hierover in de MS Leeft - Nationaal MS Fonds

Marian: ‘MS heeft mijn wereld kleiner, maar ook rijker gemaakt’

Marian Böhmer heeft primair progressieve MS. Vlak na de diagnose schiet zij in de regelmodus. Ander huis, scootmobiel, rolstoel. Als alles geregeld is, komt het besef. Een depressie volgt. Hoewel ze haar oude leven terug zou willen, heeft zij geleerd er het beste van te maken.

Bekijk hier het verhaal

Edo-Jan heeft MS en vertelt hierover in de MS Leeft - Nationaal MS Fonds

Edo-Jan kreeg een hevige pseudoschub

Het is februari 2019 als Edo-Jan zich grieperig voelt. Het kost moeite om uit bed te komen en lopen gaat steeds lastiger. Een hectische zakenreis naar Oslo en een virusinfectie lijken hun tol te eisen. Op vrijdagochtend brengt Leonie Eliza voor de zekerheid naar het kinderdagverblijf en gaat naar haar werk. Edo ligt op bed als het misgaat.

Bekijk hier het verhaal

Eric: ‘Door de MS is een ander talent van mij aangeboord’

Tot zestien jaar geleden bestond het leven van Eric Hoet (55) uit Zoetermeer uit werken en sporten. Hij had door zijn ADHD zoveel energie, dat hij soms vergat te slapen. Dat veranderde in 2003, toen Eric de diagnose MS kreeg.

Bekijk hier het verhaal

MS Leeft ontvangen?

Zou je het magazine graag thuis willen ontvangen? Doneer dan minimaal 25 euro per jaar en krijg het magazine vier keer thuis.

Ik wil doneren