HomeKwaliteit van zorg verbeteren

Kwaliteit van zorg verbeteren

We zetten ons in voor een beter leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst. Goede MS-zorg draagt bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Om de kwaliteit van zorg te verbeteren, financieren we een aantal projecten waarmee professionals hun kennis over MS kunnen vergroten.

MS-fellows zijn jonge neurologen die zich verder willen specialiseren in de zorg voor mensen met MS. Ze draaien twee jaar mee met het MS-neurologen team van het MS Centrum Amsterdam en ervaren hoe MS-neurologen te werk gaan en eventuele moeilijkheden aanpakken. Door onze subsidie zijn MS-fellows Eva Strijbis en Zoé van Kempen in 2019 gestart bij het MS Centrum Amsterdam.

Meer over het MS-fellowship

Nationaal MS Fonds en het MS Centrum Amsterdam hebben één gemeenschappelijk doel: het verhogen van het aantal MS-gespecialiseerde neurologen in Nederland, zodat de kwaliteit van zorg voor mensen met MS verbetert. Sinds 2019 verstrekken we subsidie aan het MS Centrum Amsterdam voor het organiseren van een MS-MasterclasS voor neurologen (in opleiding).

Over de laatste MS-MasterclasS

MS kan veel vragen en onzekerheden oproepen. Niet alleen bij mensen met MS zelf, maar ook bij mensen uit hun omgeving. De behandelaar is altijd het eerste aanspreekpunt. Maar vragen over MS kunnen heel divers zijn. Het MS Loket fungeert als een ‘routeplanner’ en wijst je de weg naar de juiste deskundige die jouw vraag over leven met MS beantwoordt. Het MS Loket is op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-1066.

Alles over het MS Loket

Ziekenhuizen die goede zorg aan mensen met MS verlenen, certificeren wij met het Vlinderkeurmerk. Deze ziekenhuizen moeten wel aan een aantal criteria voldoen. Op dit moment zijn er 13 ziekenhuizen met Vlinderkeurmerk in Nederland.

Meer over het Vlinderkeurmerk

Het Nationaal MS Fonds heeft voor mensen met MS collectieve zorgverzekeringen afgesloten bij Zilveren Kruis en CZ. Als je 25 euro doneert aan het Nationaal MS Fonds kan je dit collectiviteitsnummer krijgen. Dit moet vermeld worden in het donatieformulier of omschrijving. Vervolgens sturen wij het collectiviteitsnummer toe.

Ik wil doneren

Meer weten?

We richten ons op drie pijlers: onderzoek, voorlichting en coaching. Wil je ons helpen, steun ons dan.

Alles over onze pijlers
Steun het Nationaal MS Fonds