Tips rondom nalatenschap

We helpen u graag om uw wensen rond uw nalatenschap op een rij te zetten. Op deze pagina vind u tips rondom nalatenschap.

Lees hier tips rondom nalatenschap aan het Nationaal MS Fonds

Onze tips rondom nalatenschap op een rij:

 • Een testament wordt altijd opgemaakt bij de notaris. De notaris kan u adviseren over specifieke wensen en de verschillende vormen van nalaten. Op notaris.nl vindt u een overzicht van alle notarissen in Nederland. Het kan verstandig zijn om verschillende offertes op te vragen omdat notarissen verschillende tarieven hanteren. Er zijn notarissen die een gratis adviesgesprek aanbieden.
 • Met al uw vragen over nalaten kunt u terecht bij medewerkers van de notaristelefoon: 0900 346 93 93.
 • Maak een checklist en neem deze mee tijdens uw bezoek aan de notaris. We hebben een lijst gemaakt van zaken waar u over na kunt denken.
 • Weet u niet wie de afhandeling van uw nalatenschap moet regelen? Het is mogelijk om het Nationaal MS Fonds tot executeur te benoemen. Als u hierover contact met ons opneemt, kunnen we bespreken wat uw wensen zijn.
 • Als u het Nationaal MS Fonds wilt opnemen in uw testament dan heeft de notaris deze gegevens nodig:
  Officiële naam: Stichting Nationaal MS Fonds
  Adres: Industrieweg 130 C, 3044 AT Rotterdam
  KVK nummer: 41.133.967
  IBAN: NL 23 RABO 0336 2728 39
  RSIN: 802995184

Hier vindt u meer informatie over nalaten aan goede doelen. De meest voorkomende vragen over een nalatenschap hebben we voor u op een rij gezet.

Josien - Nationaal MS Fonds

Vragen? Neem contact op

Wilt u alle informatie nog even rustig nalezen? Vraag dan onze brochure over nalaten aan.

Heeft u een vraag over nalaten of hoe uw nalatenschap mee kan helpen aan een toekomst zonder MS? Neem dan contact op met Josien van Essen. Zij helpt u graag verder. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

Heeft u het Nationaal MS Fonds al opgenomen in uw testament? Dan horen wij dit ook graag, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen en u uit kunnen nodigen voor bijvoorbeeld bijeenkomsten waarin onderzoekers verslag doen van hun werk.