HomeCoaching

Coaching

Eén van de drie pijlers van het Nationaal MS Fonds is coaching. Autonomie en zelfredzaamheid vinden wij belangrijk en dat dragen wij uit in onze coachingsactiviteiten. We vertalen dit voor mensen met MS in de Can Do-gedachte: alleen door positief te zijn en uit te gaan van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen, zorg je ervoor dat je de regie over je leven houdt en de MS de baas blijft. Met onze coachingsactiviteiten proberen wij mensen met MS hun grenzen te laten verleggen en te leren om te leven vanuit de Can Do-gedachte.

Can Do Behandelprogramma

Leren kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Dat is waar het Can Do behandelprogramma om draait. Het programma biedt mensen met MS nieuwe inzichten. Ga jij de confrontatie aan?

Meer over Can Do

Activiteiten op het water

Zeilen, waterskiën, kanoën of surfen. Niets is te gek tijdens een wateractiviteit van het Nationaal MS Fonds. Doe mee en verleg jouw grenzen!

Bekijk alle activiteiten op het water

Voorlichtingsvideo’s

Over de meest uiteenlopende thema’s (bijvoorbeeld bewegen, pijn, voeding, acceptatie) hebben we video’s gemaakt. In deze trainingsvideo’s komt per thema een expert aan het woord die praktische tips geeft.

Bekijk alle video’s

BETTER Digitale Buddy

De BETTER Digitale Buddy is er voor iedereen met MS. Deze app helpt jou het beste uit jezelf te halen, waardoor je meer grip krijgt op jouw leven met MS. Digitale Buddy geeft inzichten die kunnen bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven.

Alles over de Digitale Buddy

MS-Kinderkampen

MS heeft niet alleen impact op degene met MS, maar ook op hun omgeving. Het hebben van een ouder met MS, heeft ook invloed op de kinderen. Ze maken zich misschien zorgen of voelen zich verantwoordelijk. Speciaal voor deze kinderen organiseren wij de MS-Kinderkampen.

Meer over de MS-Kinderkampen

[email protected] Awards

Heb je MS? En kun je dankzij jouw werkgever blijven werken? Nomineer jouw werkgever dan voor de [email protected] Awards! Met deze verkiezing zetten we werkgevers in het zonnetje die hun collega met MS ondersteunen.

Lees meer over de [email protected] Awards

Benieuwd wat wij nog meer doen?

Wij richten ons op de pijlers voorlichting, coaching en onderzoek. Meer weten over de andere pijlers?

Meer over voorlichting
Alles over onderzoek