Coaching

Eén van de drie pijlers van het Nationaal MS Fonds is coaching. Autonomie en zelfredzaamheid vinden wij belangrijk en dat dragen wij uit in onze coaching activiteiten. We vertalen dit voor mensen met MS in de Can Do-gedachte: alleen door positief te zijn en uit te gaan van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen, zorg je ervoor dat je de regie over je leven houdt en de MS de baas blijft. Met onze coaching activiteiten proberen wij mensen met MS hun grenzen te laten verleggen en te leren leven vanuit de Can Do-gedachte.

Coaching mensen met MS zeilweekend - Nationaal MS Fonds
can do more trainingsprogramma nationaal ms fonds

Can Do More programma

MS heeft een grote impact op jou en je partner. Maar jullie staan er niet alleen voor. Het Can Do More programma maakt je sterker in het omgaan met MS. Het geeft jou en je partner meer grip op je situatie. Doen jullie mee?

Meer over Can Do More

Coaching mensen met MS zeilweekend - Nationaal MS Fonds

Activiteiten op het water

Zeilen, waterskiën, kanoën of surfen. Niets is te gek tijdens een wateractiviteit van het Nationaal MS Fonds. Doe mee en verleg jouw grenzen!

Bekijk alle activiteiten op het water

Coaching mensen met MS trainingsvideo's - Nationaal MS Fonds

Voorlichtingsvideo’s

Over de meest uiteenlopende thema’s (bijvoorbeeld bewegen, pijn, voeding, acceptatie) hebben we video’s gemaakt. In deze trainingsvideo’s komt per thema een expert aan het woord die praktische tips geeft.

Bekijk alle video’s

Coaching mensen met MS Better Today digitale buddy - Nationaal MS Fonds

Digitale Buddy

De Digitale Buddy van Better Today is er voor iedereen met MS. Deze app helpt jou het beste uit jezelf te halen, waardoor je meer grip krijgt op jouw leven met MS. Digitale Buddy geeft inzichten die kunnen bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven.

Alles over de Digitale Buddy

Coaching mensen met MS - kinderkampen - Nationaal MS Fonds

MS-Kinderkampen

MS heeft niet alleen impact op degene met MS, maar ook op hun omgeving. Het hebben van een ouder met MS, heeft ook invloed op de kinderen. Ze maken zich misschien zorgen of voelen zich verantwoordelijk. Speciaal voor deze kinderen organiseren wij de MS-Kinderkampen.

Meer over de MS-Kinderkampen

msworkawardlogo

MS@Work Award

Heb je MS? En kun je dankzij jouw werkgever blijven werken? Nomineer jouw werkgever dan voor de MS@Work Award! Met deze verkiezing zetten we werkgevers in het zonnetje die hun collega met MS ondersteunen.

Lees meer over de MS@Work Award

Team Mentaal Sterk (Klimmen tegen MS)

Heb je MS en wil jij jouw grenzen verleggen? Tijdens Klimmen tegen MS beklimmen we elk jaar met team Mentaal Sterk de Mont Ventoux. Team Mentaal Sterk is een samenwerking tussen MoveS en het Nationaal MS Fonds.

Meer over team Mentaal Sterk

Benieuwd wat wij nog meer doen?

Wij richten ons op de pijlers voorlichting, coaching en onderzoek. Meer weten over de andere pijlers?