Vissen tegen MS – zaterdag 25 mei

Op zaterdag 25 mei vindt er een mooi én uniek visevenement plaats bij Visvijver De Wilgenplas in Maarssen waarbij de opbrengst ten goeden komt aan het Nationaal MS Fonds. Peter den Boef, binnen de vis-community o.a. bekend vanwege zijn innovatieve dobbers en vispallets, organiseert samen met tal van leveranciers deze bijzondere dag. Vissen tegen MS vindt plaats op de Nationale Hengelsportdag en luidt tegelijkertijd ook de MS Actieweek in.

Vissen tegen ms

Waarom Vissen tegen MS?

Bij Peter is in 2015 officieel Primair Progressieve Multiple Sclerose (PPMS) vastgesteld. Sindsdien zijn de klachten en symptomen geleidelijk toegenomen, waardoor hij vanaf juni 2019 in een rolstoel zit. Daar denkt hij naar eigen zeggen weinig aan. Zijn positieve en ondernemende mindset zorgt ervoor dat hij dat overal het beste uit wil halen. Zo ook met vissen. Hij ontwierp unieke parapludobbers met heliumgas waarmee hij in alle lagen van het water kan vissen. De resultaten zijn baanbrekend. “Het bedenken en produceren van innovatieve producten doe ik graag. Met het verkopen ervan hoef ik niet veel mee te maken te hebben. De opbrengsten gaan Nationaal MS Fonds. Zij kunnen het geld goed gebruiken voor onderzoek met betrekking tot deze rotziekte.” Verteld Peter ons. Langs het water komen regelmatig geïnteresseerde vissers naar hem toe om uitleg te krijgen over de dobbers. Vandaar ook Vissen tegen MS. Wil jij nu weten hoe je het beste kan vissen met deze dobbers? Kom dan naar de Wilgenplas op 25 mei.

Over het evenement

“Het wordt best een groot evenement,” geeft Peter aan. “Vissen tegen MS is voor iedereen die een geweldige dag wilt ervaren op het gebied van vissen. Zowel voor mensen die interesse hebben in statisch vissen als commercieel vissen belooft het een mooie en interessante dag te worden. Er wordt informatie gedeeld door verschillende leveranciers, materialen worden gedemonstreerd door zeer ervaren vissers en je kunt zelf beleven hoe je het beste kunt vissen met de parapludobbers. Daarnaast wordt er een loterij georganiseerd en kun je genieten van een hapje en een drankje op de prachtige locatie van Visvijver De Wilgenplas.”

Wanneer: Zaterdag 25 mei 2024
Tijdstip: 09:00 – 17:00 uur
Waar: Visvijver De Wilgenplas, Zogweteringlaan 10a, 3601 JJ Maarssen
Kosten: Je kunt een kaartje kopen bij de deur voor €10,- p.p. Voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.
De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds.
Parkeren: gratis