Finalisten MS@Work Award 2020 bekend

De drie finalisten die dit jaar strijden om de MS@Work Award zijn bekend! De finalisten zijn: Wesselman Accountants in Helmond, Videobutler in Amsterdam en Stichting Wooncompas in Spijkenisse. Stemmen op jouw favoriet kan tot en met 8 november via de speciale MS@Work Awards website.

Mensen met MS willen zo lang mogelijk aan het werk blijven om hun actieve plek in de maatschappij zo lang mogelijk te behouden. Werken is voor deze groep mensen vaak alleen mogelijk als de werkgever bereid is om hem of haar te ondersteunen met kleine of grote aanpassingen in werkzaamheden en werkplek.

Eerder dit jaar hebben tientallen dankbare werknemers met MS hun werkgever genomineerd voor de MS@Work Award 2020. De drie werkgevers die genomineerd zijn, springen er onder meer uit door een aantal ondersteunende aanpassingen die zij speciaal voor hun werknemer hebben gedaan. Bijvoorbeeld een minder belastend takenpakket, aanpassingen aan de (thuis)werkplek, speciaal aangebrachte trapleuningen binnen het kantoor en een toilet die is verplaatst naar de begane grond. Naast deze aanpassingen aan de werkomgeving zijn vooral begrip en een open communicatie heel belangrijk. Zonder deze steun was het niet mogelijk geweest voor de werknemers om hun werk te blijven doen.

Inspiratie

De MS@Work Awards zijn in het leven geroepen om als inspiratie te dienen voor zowel werkgevers als de werknemer met MS. Het zijn deze positieve verhalen die een mooi voorbeeld zijn van hoe het óók kan. De verkiezing inspireert werkgevers én werknemers om te kijken naar wat iemand nog wél kan betekenen voor een organisatie.

Stemmen

De bijzondere verhalen van de drie finalisten zijn hieronder te zien. Stemmen op deze drie finalisten kan tot en met 8 november via www.msworkawards.nl. Tijdens de online editie van de Nationale MS Dag op zondag 8 november aanstaande maken we de winnaar bekend. Schrijver Ronald Giphart reikt de MS@Work Award uit aan de winnende werkgever. Hij bracht dit jaar het boek ‘Wie waarlijk leeft’ uit, ter nagedachtenis aan zijn moeder Wijnie Jabaaij. Zij overleed 25 jaar geleden aan de gevolgen van MS.

Stem jij ook?

Breng nu jouw stem uit op jouw favoriet. Stemmen kan tot en met 8 november.