Hard4MS: Een uniek Hardstyle evenement voor MS onderzoek

Op zaterdag 6 januari vindt de 8e editie van Hard4MS plaats, een hard dance evenement waarbij geld wordt opgehaald voor het Nationaal MS Fonds. Het Nationaal MS Fonds sprak over het evenement met Jeroen Venema, Founder/CEO van Future of Hardstyle.

Hard4MS aankondiging, benefietevenement MS Fonds

 

Hard4MS is een uniek Hard Dance evenement waarbij ook de jongeren in Nederland bereikt worden, licht Venema toe. “Voor hen is het een win-win situatie. Ze hebben een leuke nacht en doneren geld aan het Nationaal MS Fonds. Als organisatie doneren wij namelijk alle winst van het evenement. Deze editie hebben maar liefst 85 artiesten toegezegd mee te willen werken aan Hard4MS. Hier zitten namen tussen die ook op grote dance-evenementen als Defqon en Decibel Outdoor staan. Qua fysiek evenement wordt dit de 7e keer maar we hebben ook tijdens de pandemie een stream gedaan. Wij zien het als de 8ste editie.”

Persoonlijk treft mij deze vreselijke ziekte ook.

Dat Future of Hardstyle Hard4MS is gaan organiseren, heeft een persoonlijke reden voor Jeroen Venema. “Begin 2013 heeft mijn vriendin de diagnose MS gekregen, een mededeling die ons leven in een klap veranderde. Persoonlijk treft mij deze vreselijke ziekte dus ook. Dit gaf mij als organisator in 2015 het idee om een Hardstyle event te organiseren waarbij wij de totale winst doneren aan het Nationaal MS Fonds. Het is bizar dat het Nationaal MS Fonds niet gesubsidieerd wordt vanuit de overheid. De personen die de diagnose MS krijgen, zijn vaak al hun dromen in één klap kwijt. Het is daarom belangrijk dat we onderzoek blijven doen naar de oorzaak van deze ziekte om het in de toekomst te kunnen voorkomen of zelfs te genezen.”

Door de jaren heen heeft Hard4MS al een prachtig bedrag van €23.695.49 opgeleverd voor onderzoek naar MS.  Maar naast het geldbedrag dat met het evenement zelf wordt opgehaald, wordt er bovendien aandacht besteedt aan de deze slopende ziekte. We doen dit onder ander door voldoende reclame te maken voor het evenement. Benoemen waar we voor staan en dat we alle winst doneren.” Aldus Venema. “Daarnaast komen overal in Arnhem posters te hangen en maken we veel reclame op social media. Naast Hard4MS lopen wij ook met familie en vrienden mee met de MS Motion, om ook op die manier onze bijdrage te leveren.

Grootste show tot nu toe

Na een aantal succesvolle edities staat Venema elk jaar weer versteld wat zee voor elkaar krijgen. “We begonnen in 2016 met een evenement van 250 bezoekers, komende editie kunnen we 1300 bezoekers kwijt en is het evenement in 2 locaties tegelijkertijd. Bijzonder om te zien hoe artiesten maar ook de locaties en onze sponsoren geloven in het doel dat ik met mijn team heb. ‘Een wereld waar we MS onder controle hebben.” In 2024 verwacht Venema dan ook de grootste show tot nu toe. “Deze editie vindt plaats op twee locaties tegelijkertijd en in vijf verschillende zalen met maar liefst 85 artiesten. Daarnaast verkopen we vaak al veel kaarten voordat er überhaupt een DJ bekend gemaakt is, omdat de bezoekers weten dat het bij Hard4MS altijd één grote show is.

Wil jij dit gave evenement bezoeken? Het is nog mogelijk om tickets te boeken via de website van Future of Hardstyle.  Zelf een actie starten om geld op te halen voor onderzoek naar MS? Ook dat kan! Maak via sterktegenms.nl eenvoudig je eigen actiepagina aan.