Iets positiefs halen uit MS – een eigen kledingmerk

“Ik wil dat mensen die in dezelfde situatie zitten, weten dat er nog een mooie toekomst haalbaar is.” Jeremy kon het maar moeilijk bevatten dat hij in 2021 werd gediagnosticeerd met MS. Hij zag zijn toekomst waarvan hij droomde wegvallen. Toch ging hij niet bij de pakken neerzitten en startte hij zijn eigen kledingmerk CeréBro.

cerebro-iets-positiefs-halen-uit-ms

Het nieuws viel me heel zwaar

De eerste 2 maanden na de diagnose is een zwart gat voor mij geweest. Het nieuws viel me heel zwaar en ik wist oprecht even niet meer wat ik moest doen. Ik was nog zo jong, 25 jaar, en zag mijn toekomst niet meer voor me zoals ik dat voorheen zag. In het jaar dat volgde moest ik vaak naar het ziekenhuis voor testen en controles en om te kijken hoe de medicatie bij mij aansloeg.

In februari 2022 kreeg ik mijn volgende aanval en ondertussen zaten we op 20 laesies. Dit was een aanval op mijn evenwichtsorgaan waarvan ik ook weer een tijdje moest herstellen. Gelukkig heb ik daar minimale klachten aan overgehouden. In dit jaar heb ik niet kunnen werken en nauwelijks de tijd heb gehad om de ziekte te kunnen accepteren en na te denken over de volgende stappen in mijn leven.

Het jaar erna werkte Jeremy dan ook aan zichzelf, waardoor hij alles steeds beter een plekje kon geven. “Ik ben in therapie gegaan waarvan ik vond dat dat eerst niet nodig was. Dit deed ik  omdat ik een deel van mezelf was verloren, wat ik niet meer terug ging krijgen. Daarnaast heb ik kunnen nadenken over wat mijn volgende stappen zouden worden om terug toe te treden op de arbeidsmarkt.”

eigen kledingmerk cerbro- iets positiefs halen uit ms

Een mooie toekomst

Het werd een eigen kledingmerk, dat hij samen met zijn vriendin oprichtte. Met CeréBro wil hij vooral laten zien dat er nog van alles mogelijk is. “Ik wil dat mensen die in dezelfde situatie zitten, weten dat er nog een mooie toekomst haalbaar is. Dat je niks minder bent dan een ander omdat je lichamelijk beperkt bent. Bovendien zorgt het voor een stukje bewustwording voor de mensen die nooit in aanraking zijn geweest met MS. Er zijn namelijk ontzettend veel mensen die door deze ziekte een ander toekomstbeeld hebben. Wanneer mensen een kledingitem kopen zullen ze automatisch lezen dat er 10 % naar het MS fonds gaat. Zelf heb ik nog vaak klachten die niet helemaal bestreden kunnen worden en waar ook geen oplossing voor is. Dit moet voor volgende generaties anders zodat leven met MS gemakkelijker is en het liefst… te genezen valt.”

Bezoek de website van Cerebro

Benieuwd naar de kleding die Jeremy en zijn vriendin hebben ontworpen? Neem dan een kijkje op hun website. Ook kunnen we ons voorstellen dat je geïnspireerd bent geraakt om zelf in actie te komen. Via sterktegenms.nl maak je eenvoudig een eigen actiepagina aan.