Je eigen kledingmerk starten terwijl je MS hebt – Jeremy deed het

Jeremy werd in 2021 gediagnosticeerd met MS. Nadat hij zijn toekomstplannen in eerste instantie zag verdwijnen, zette hij al snel de knop om en startte hij zijn eigen kledingmerk. Zo ontstond CeréBro, waarvan hij 10% van de omzet aan het Nationaal MS Fonds doneert.

eigen kledingmerk cerbro- iets positiefs halen uit ms

Het ontstaan van CeréBro

“Voordat ik de diagnose MS kreeg, werkte ik als teamleider productie en ging ik met plezier naar mijn werk. Ook al had ik last van vermoeidheid en onverklaarbare pijnen. De klachten die ik had, vielen na die diagnose op hun plaats. Ik zag alleen niet meer in hoe ik mijn functie kon volhouden. Ik moest daarom op zoek naar banen die ik eventueel vol kon houden.”

Jeremy besloot echter voor zichzelf te beginnen. “Ik had al een langere tijd het idee voor een eigen kledingwinkel maar nog niet zozeer mijn eigen kledingmerk. Dat kwam pas nadat ik gediagnosticeerd was met MS. Samen met mijn vriendin ben ik gaan zoeken naar een naam en waar het kledingmerk voor zou moeten staan. Hoe meer ik de ziekte accepteerde, hoe meer ik wilde dat mensen zoals ik zich verbonden zouden voelen met het kledingmerk en er hoop en kracht uit zouden kunnen halen. Zo ontstond CeréBro, een vertaling van brein en hersenen naar het Latijn.”

Kracht en inspiratie komen terug in de ontwerpen van Jeremy en zijn vriendin. Het resultaat zijn sweaters en hoodies met originele, trendy opdruk. Na het bedenken van deze designs en het vinden van een goede leverancier zijn de twee naar de KVK gestapt om alles vast te leggen. “Stap voor stap zijn we steeds verder gekomen en zijn we waar we nu zijn.”

“We zijn het eigenlijk altijd eens in de beslissingen die gemaakt moeten worden”

Jeremy doet het niet alleen. Zijn vriendin speelt een belangrijke rol. “Het is erg leuk om samen met mijn vriendin aan het bedrijf te werken. We zijn het eigenlijk altijd eens over de beslissingen die gemaakt moeten worden. Als we in de toekomst eens anders over bepaalde beslissingen denken, dan komen we daar zeker uit. Samen sparren over het kledingmerk is wat ons sterker maakt en waar we veel plezier in hebben. Zonder haar was het bedrijf niet geweest zoals het nu is. Zij heeft mij kunnen pushen om niet bang te zijn om een kledingmerk te koppelen aan een ziekte, wat ik in het begin spannend vond. Dat kenmerkt onze ontwerpen. Zij tekent het artwork op papier en ik digitaliseer het, zo vormen we een mooi team.”

merk-cerebro-kleding-ms

Donaties aan het Nationaal MS Fonds

Dat er 10% van de opbrengst naar het Nationaal MS Fonds gaat is een logische keuze, vertelt Jeremy. “We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor onderzoek naar betere medicijnen en naar de oorzaak van MS. Zelf heb ik nog vaak klachten die niet helemaal bestreden kunnen worden en waar ook geen oplossing voor is. Dit moet voor volgende generaties anders zodat leven met MS gemakkelijker is en het liefst… te genezen valt.”

Kom ook in actie

Wil jij zelf ook in actie komen voor het Nationaal MS Fonds? Maak dan je eigen actiepagina aan of bekijk alle andere manieren om je in te zetten voor een toekomst zonder MS.