Nissan Charity haalt ruim €6.000 op voor het Nationaal MS Fonds

Elk jaar organiseert de Nissan Charity groep een land overstijgend evenement waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel.

Nissan Charity haalt geld op voor Nationaal MS Fonds

Elk jaar organiseert de Nissan Charity groep een land overstijgend evenement waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel geld. Inmiddels zijn er al meer dan 14 edities georganiseerd in verschillende landen en zijn naast de Britse en Nederlanders collega’s ook werknemers uit België en Spanje aangehaakt. In 2022 was Team Nederland aan de beurt om het voortouw te pakken. Met de acties die ze organiseerden, haalden ze ruim €6.000 op voor het Nationaal MS Fonds.

‘De magazijnmedewerker staat naast de manager te buffelen’

“In 2022 waren wij aan de beurt om hier in Nederland de organisatie op te nemen en organiseerden we activiteiten voor 90 werknemers in de bossen van Leersum. Afgelopen oktober was er een ‘Charity weekend’ met 111 personen in het mooie Spaanse Avila. Het leuke van deze weekenden is dat de organisatie niet bij het bedrijf ligt maar bij de medewerkers zelf. Hiërarchische verhoudingen verschuiven, de magazijnmedewerker staat naast de manager te buffelen om geld in te zamelen voor het Nationaal MS Fonds. De kameraadschap van de groep deelnemers groeit met ieder evenement en er ontstaan vriendschappen voor het leven terwijl we ook nog eens iets goeds doen voor de maatschappij.”

NIssan charity

De keuze voor het MS Fonds

“Het goede doel waar we voor inzamelen wordt bij ons altijd gekozen door de deelnemers zelf. Dit jaar kozen we massaal het Nationaal MS fonds. Meerdere collega’s zijn in hun omgeving (partners, ouders, buren) direct getroffen door MS, één van hen nam een dag de hulphond mee om te tonen hoe zo’n dier lasten kan verlichten.”

Dit jaar ruim €6.000 opgehaald

“Naast de weekenden organiseren we binnen Nissan Charity nog allerlei andere activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Zo verkopen we de Spaanse wijn en cava die onze Spaanse collega’s altijd meenemen wat ten gunste komt aan het Nationaal MS Fonds. Tenslotte organiseren we ieder jaar een kerstloterij. Dit jaar is de hoofdprijs een reis voor twee personen naar Engeland met bezoek van een Premier league thuiswedstrijd van Manchester City (Nissan sponsort deze Premier League club). Met alle acties samen hebben we al met al ruim  €6000,- ingezameld.”

Wil jij je net als Nissan Charity samen inzetten voor het Nationaal MS Fonds? Kijk dan op de help mee als bedrijf pagina voor de mogelijkheden