Vaar jij mee met de Oceans of Hope Challenge 2024?

Een unieke zeiltocht voor en door mensen met MS.

Verleg je grenzen en schrijf je in voor de Oceans Of Hope Challenge 2024, een zeiltocht georganiseerd door en voor mensen met multiple sclerose (MS). Uniek is dat je samen met de andere deelnemers de bemanning van het schip vormt. Daardoor kom je in je kracht te staan en vergroot je het vertrouwen in je eigen lichaam.

De Oceans Of Hope Challenge 2024 bestaat uit twee zeiltochten in Nederland. Een avontuurlijke reis voor mensen met multiple sclerose (MS). Dit jaar start de Oceans Of Hope Challenge door een financiële bijdrage van het Nationaal MS Fonds voor de 3e keer vanuit Nederland.

Reis 1: Met de Summertime naar de Waddenzee

Wil jij ook meedraaien als bemanning aan boord van een zeilschip, samen met anderen die MS hebben? Dan kun je eind juli mee op een meerdaagse zeiltocht over de Waddenzee. Van 29 juni tot en met 5 juli vaart Oceans of Hope met het schip Summertime, een 4 mast schip met plaats voor 34 personen. Het plan is om naar de Waddenzee te varen. We starten en finishen in Kampen. Deze reis wordt gesponsord door het Nationaal MS Fonds en Oceans of Hope Challenge.

Voor meer info en inschrijven ga je naar het formulier.

Reis 2: Met de Lutgerdina over het IJsselmeer

Van 9 tot en met 14 september 2024 vaart Oceans of Hope weer met het totaal aangepaste zeilschip de Lutgerdina (organisatie: Sailwise). Op dit schip kunnen zelfs mensen in een rolstoel actief meezeilen. Met ondersteuning van vrijwilligers kan er op deze reis zorg worden verleend. “In 2023 hebben we voor het eerst met de Lutgerdina gevaren en dit was geweldig. Veel actieve deelnemers met een blije glimlach. De reacties achteraf waren alleen maar zeer positief. Dus besloten we ons weer bij hen aan te sluiten,” aldus Oceans of Hope. De zeiltocht begint en eindigt in Enkhuizen. Deze reis wordt gesponsord door het Nationaal MS Fonds en Oceans of Hope Challenge.

(Inschrijvingen hiervoor zijn gesloten)

Historie Oceans of Hope

Oceans Of Hope (OOH) is opgericht in 2014 door de Deense neuroloog en MS-expert Mikkel Anthonisen. Engelsman Robert Munns zeilde in 2015 mee met de eerste OOH-wereldreis, waarna hij besloot de OOH Challenge UK te starten. Deze challenge is uitgegroeid tot een reeks zeilevenementen in verschillende landen. De zeiltochten variëren in duur en locatie, maar hebben allemaal één doel: mensen met MS helpen om te leren gaan met uitdagingen en deze overwinnen.

Maak deel uit van de Oceans Of Hope Challenge en vaar mee!