Simone: Ik geloof niet in stilzitten

Simone Rosenbrand droomt ervan om naar Berlijn te fietsen. Eerder daagde zij zichzelf al uit en fietste zij in acht dagen naar Parijs. ‘Ik geloof niet in stilzitten.’

simone rosenbrand - Nationaal MS Fonds

In 2008 kreeg Simone de diagnose MS. Die hakte er erg in. Ze kreeg revalidatietherapie en na 1,5 jaar kwam het omslagpunt. ‘Ik merkte dat ik veel over MS praatte, maar dat het leven doorgaat. Ik moest mijn mindset veranderen om de oude Simone te worden.’

Fietsen

Voor de diagnose sportte de Apeldoornse veel. Ze zocht uit welke sport zij kon blijven doen zonder haar lichaam te overbelasten. ‘Ik kwam uit bij fietsen. Ik ben gaan trainen en bouwde vanzelf conditie op. In acht dagen fietste ik naar Parijs. Dat was zwaar, want voorbij de Ardennen had ik 54 km tegenwind.’

Droom waarmaken

Toch redde Simone het en bereikte zij Parijs. Dat gaf haar veel voldoening. Haar volgende doel is Berlijn. Al drie jaar droomt ze ervan om naar de Duitse hoofdstad te fietsen. In 2020 hoopt zij haar droom waar te maken. ‘Het geeft me een adrenalinekick. Ik laat mijn leven niet bepalen door de ziekte. Ik ben méér dan MS.’

Fotografie: Ron Eijkelhof ©

Meer ervaringsverhalen lezen

De ziekte MS heeft veel verschillende gezichten. Hoe de één met zijn of haar MS omgaat, kan voor de ander niet werken. Toch willen we graag verhalen vertellen van mensen met MS en hoe zij met hun ziekte omgaan.

Lees hier meer ervaringsverhalen.